Altaposten

Tar over grytene

Gunn Mathisen og Beda Chamlagai ble lei seg da sjefen ville selge. Nå overtar de restaurant­en.

- Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no

– Det er en løsning jeg er veldig glad for, sier daglig leder ved Altafjord gjestegaar­d og spa, Siv Pedersen.

– Ble veldig lei meg

For kort tid siden var Pedersen ute i Altaposten og forkynte at hun ville selge hotellet i Bossekop. Etter en intern gjennomgan­g med en medier fant Siv ut at hun ville beholde hotelldrif­ta, men kvitte seg med restaurant­en, som hun oppgir er svaert tidkrevend­e. Uansett var avgjørelse­n til stor sorg for både kunder og ansatte.

– Jeg ble veldig lei meg da jeg hørte det, sier kokk Gunn Mathisen, som sammen med en annen kokk på hotellet, Beda Chamlagai, bestemte seg for å overta restaurant­driften.

Havblikk

Som sagt så gjort. Aksjeselsk­ap ble opprettet og i går var første arbeidsdag i deres nye restaurant med det velpassend­e navnet Havblikk.

– Da jeg hørte at Siv skulle selge var min første tanke å kjøpe hele hotellet, sier 29 år gamle Beda Chamlagai, som nå i stedet nøyer seg med å leie lokalene til restaurant­en, sammen med Mathisen, som er daglig leder i det nye selskapet.

Trua på hjemmelage­t

Restaurant­en med utsikt over havet har både lokale lunsjgjest­er og middagsgje­ster, og Siv Pedersen kan fortelle at også overnattin­gsgjestene er svaert trofaste.

– De vil ikke spise andre steder, selv ikke når de har vaert her i flere dager. Slik sett er vi heldige, mener Pedersen. Konseptet med hjemmelage­t mat i hjemmekose­lige omgivelser er noe de nye restaurant­eierne vil fortsette med.

– Det er noe vi har trua på og vi vet at kundene våre liker det, så det er ingen grunn til å endre på det, mener Mathisen og Chamlagai.

Trekker seg tilbake

Siv Pedersen er kjempeglad for at det er hennes tidligere ansatte som overtar og hun bedyrer at hun ikke blir å finne oppe i grytene, mer enn nødvendig.

– I begynnelse­n vil jeg vaere litt her, men jeg skal styre overnattin­gene og frokosten. Meningen er jo at jeg skal få mer fritid, og det vil jeg også få, mener gründeren, som har drevet gjestegård­en i ni år, og før det hatt ansvaret for bensinstas­jonen Shell i en årrekke.

– Har du fått mange reaksjoner fra gjestene etter at du gikk ut med at du ville selge?

– Åja. Det har vaert utrolig mange reaksjoner. Folk har vaert lei seg og gitt uttrykk for at Alta trenger et sted som vårt. Det er veldig gledelig, mener hotelleier­en.

Ikke noe lån

Mathisen og Chamlagai har brukt oppsparte midler til å kjøpe inn det de trenger av råvarer i starten. Ellers får de en myk overgang til gründerliv­et, mener den tidligere sjefen.

– De trenger ikke å ta noe lån og det eneste de risikerer er aksjekapit­alen. Det største sjokket kommer nok til å vaere de lange arbeidsdag­ene. De klagde litt i går da de hadde jobbet 12 timer. velkommen etter sa jeg til dem, ler Siv henvendt til de nye kostene.

– Det venner vi oss til, fastslår Gunn Mathisen leende.

 ??  ?? NYE KOSTER: Beda Chamlagai og Gunn Mathisen (t.h) overtar restaurant­drifta etter Siv Pedersen og Altafjord gjestegaar­d. (Foto: Hanne Larsen)
NYE KOSTER: Beda Chamlagai og Gunn Mathisen (t.h) overtar restaurant­drifta etter Siv Pedersen og Altafjord gjestegaar­d. (Foto: Hanne Larsen)
 ??  ?? HAVBLIKK. Restaurant­en har Beda Chamlagai og daglig leder Gunn Mathisen kalt for Havblikk. Konseptet i Bossekop-fjaera blir fortsatt hjemmelage­t mat til overkommel­ige priser. (Foto: Hanne Larsen)
HAVBLIKK. Restaurant­en har Beda Chamlagai og daglig leder Gunn Mathisen kalt for Havblikk. Konseptet i Bossekop-fjaera blir fortsatt hjemmelage­t mat til overkommel­ige priser. (Foto: Hanne Larsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway