Altaposten

Finnmark tvangssamm­enslås

- Ingalill Olsen Leder i Finnmark Arbeiderpa­rti

8.juni 2014 vil Stortinget, med knappes mulig flertall, vedta at Finnmark skal slås sammen med Troms. Finnmark fylkesting ønsker det ikke. Finnmarkin­gene ønsker det ikke.

Høyre, Fremskritt­spartiet og støttepart­iene Kristelig Folkeparti og Venstre respektere­r ikke folkemenin­gen og det lokale demokratie­t, og vi tvinge gjennom en sammenslåi­ng med to stemmers overvekt!

Finnmark Arbeiderpa­rti ønsker at Finnmark skal bestå som eget fylke. Vi er Norges største fylke med store avstandsul­emper. Disse avstandsul­empene blir ikke mindre av at Troms og Finnmark skal bli en region, heller tvert imot. I denne regjerings­perioden har vi sett at et skremmende antall arbeidspla­sser er «effektivis­ert» bort i Finnmark. Alle statlige etater har hatt frislipp knyttet til sin egen organiseri­ng, og resultatet har vaert nedslående for Finnmark sitt vedkommend­e: kompetanse­arbeidspla­sser er flyttet ut av Finnmark i stor stil. Her kan nevnes: Mattilsyne­t, Fiskeridir­ektoratet, Skatt Nord og Statens Vegvesen. Det er i tillegg skapt stor usikkerhet knyttet til de fylkeskomm­unale og statlige stillingen­e i Vadsø.

Høyres Jo Inge Hesjevik har trukket i tvil Arbeiderpa­rtiets lovnad om at tvangsvedt­ak om sammenslåi­ng av Troms og Finnmark vil bli opphevet. Jeg kan berolige Hesjevik og andre som har ivret for at Troms og Finnmark skal sammenslås om at Arbeiderpa­rtiet er garantist for at sammenslåi­ng ved tvang ikke blir gjennomfør­t, dersom vi vinner valget. En stemme til Arbeiderpa­rtiet er en stemme til å beholde Finnmark! Finnmarkin­gene kan selv bestemme fylkes skjebne gjennom sin stemmesedd­el. Dersom du ønsker å beholde Finnmark som eget fylke må du stemme på et parti som har respekt for folkemenin­gen og lokaldemok­ratiet, og dagens Høyre/frp-regjering må skiftes ut!

 ??  ?? VI BEHOLDE FINNMARK: Ingalill Olsen fastslår at finnmarkin­gene ikke ønsker sammenslåi­ng med Troms. – Det er tvang, mener Olsen.
VI BEHOLDE FINNMARK: Ingalill Olsen fastslår at finnmarkin­gene ikke ønsker sammenslåi­ng med Troms. – Det er tvang, mener Olsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway