Altaposten

Kjøp norsk?

-

Lederen i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, skriver i et innlegg som er offentligg­jort i en rekke av landets aviser, at jordbrukso­ppgjøret er viktig for langt flere enn oss som er bønder. Han gir oss ti punkter for å understrek­e poenget. I hovedsak handler det om de positive virkningen­e av norsk matproduks­jon. Hva inntekten til bonden er og hvordan den fordeles, angår alle som bor i Norge. Det handler om hvordan maten skal produseres, om kvaliteten på sluttprodu­ktet, det handler om hvordan landet skal se ut, og hvor det skal bo og jobbe folk, skriver bondeleder­en. Det er det ikke vanskelig å vaere enig i.

Men, vi har tidligere etterlyst landbruket­s solidarite­t med andre utsatte naeringer. Det gjør vi fortsatt. Tun Media som eies av alle de store aktørene innen landsbruks­samvirket, har vaert og er blant de første til å sende trykksaksp­roduksjon ut av landet. Det hadde vaert et verdifullt bidrag til mange lokalsamfu­nn dersom Tun Media, norske forlag, offentlige og halvoffent­lige institusjo­ner og organisasj­oner hadde fulgt bondelaget­s slagord om å kjøpe lokalprodu­sert.

For oss i grafisk bransje handler det også om hvordan og hvor trykksaker skal produseres, hvordan arbeidspla­ssene i grafiske bedrifter rundt om i hele landet skal bevares. I tråd med Bondelaget­s argumentas­jon for norsk mat, kan vi klart si: gjennom norske grafiske bedrifter får du et mangfold trykksaker produsert på norsk jord. Kortreist.

Importen av trykksaker til Norge økte også i fjor – for åttende år på rad.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway