Altaposten

– Gir ny energi

Runar Sjåstad gir tommelen opp for tomtegaven.

- Av Jarle Mjøen

– I Finnmark er vi avhengig av å spille på lag med hverandre. Alta Kraftlag har tidligere gitt viktig bidrag gjennom å gå i front for å få fiber ut til hver bygd og by i Finnmark. Selv om tomtegaven kommer veldig overrasken­de på meg er min reaksjon at jeg setter stor pris på at kraftlaget fortsatt er opptatt av sitt samfunnsan­svar, sier Sjåstad.

På tinget

Han er i dag fylkesordf­ører, men vil etter høstens valg ta flyet til Oslo for å bli stortingsr­epresentan­t som 1. kandidat på lista til Finnmark Ap. Sjåstad vil ikke gå inn på noen konkret vurdering av tomta, men sier at det blir Helse Nord/finnmarkss­ykehuset som må vurdere tomta, og ikke minst vurdere om det bør bygges sykehus her.

– Ny energi

– Samtidig er det ingen tvil om at kraftlaget har brakt ny energi inn i debatten om strukturen på sykehustje­nestene, og ikke minst i forhold til kravet om utredning. Personlig forholder jeg meg til at Stortinget har avgjort strukturen, og at Helse Nord ikke er villig til å foreta noen utredning av strukturen. Om dette på nytt skulle bli tema for Finnmark Ap vil jeg spille inn min personlige mening, men inntil så skjer følger jeg partiet lojalt, sier toppkandid­aten. – Finnmark Ap har valgsamlin­g med sine toppkandid­ater og ledelse i Alta til helgen, vil dette bli debattert der? – Innspillet fra Alta Kraftlag har gir ny energi til debatten, og det vil vaere merkelig om denne saken ikke blir tema i de samtalene og debattene som vil finne sted til helgen. Hva som kommer ut av diskusjone­ne skal jeg ikke forskutter­e. I et parti som Ap er det stor takhøyde, og vi er ikke alltid enige, men takler debattene greit likevel. Denne saken er vel en av de med sterkest meningsfro­nter, men vi må kunne ta en debatt likevel.

 ??  ?? Runar Sjåstad
Runar Sjåstad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway