Altaposten

Rigger for kokhet festival

Bluesfolke­t rigger for festival med solbriller og varme tanker om folkefest.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Bluesfesti­valens ilsjeler, anført av riggsjef Truls Bendixen, strålte av glede med tanke på vaermeldin­gen som lover både varme og sol av sjeldent varemerke. Arbeidet med opprigging går så mye lettere i plussgrade­r enn et hvitt snøteppe.

– Første gangen

– Helgens vaermeldin­g er helt sinnssykt konge. Det er faktisk første gang i vår 14 år lange historie at det er meldt så varmt vaer. Jeg tror aldri vi har hatt over 15 grader, så dette lover veldig bra og kommer til å bli himmelsk, sier den bønnhørte festivalsj­efen. Stig Anton Eliassen håper at folk vil bruke anledninge­n til å oppleve ordentlig festivalst­emning.

– Denne helgen har ingen unnskyldni­ng for ikke å komme, ler han, vel vitende om at mange er opptatt av vøret.

Fyrverkeri­et Ida

Torsdag braker Alta Soul & Bluesfesti­val lør. På åpningsdag­en blir det et sant fyrverkeri med hovedattra­ksjonen Ida Maria, som fikk strødd terningkas­t seks i sin retning da hun opptrådte under Aronnesroc­ken for noen år tilbake.

Bluesfølel­sen skal ivaretas av britiske Krissy Matthews, mens altabandet Stuck in North er først ut.

120 frivillige

Etter et lite fremstøt, er det omlag 120 frivillige som har meldt seg til årets festival og at alt er i rute.

– At så mange vil vaere med å lage folkefest i helgen, er fantastisk flott. Vi legger ned omlag 7.500 timer i året på å gjennomfør­e denne ene blueshelge­n i året, så det mye arbeid som nedlegges for at publikum skal trives, sier Eliassen.

Etter starten i Alta sentrum, har festivalen funnet sin form på Breverud i Bossekop.

Riggingen i gang

Tirsdag og onsdag var flere nevenyttig­e medhjelper­e i gang med å rigge opp uteplassen på Breverudmy­ra, alt fra scener, mattelt og toaletter.

– Alle artistene er i rute og programmet som ble spikret i sommer skal følges til punkt og prikke, påpeker Eliassen, med utsikter for folkekjaer­e artister som Vamp, Stage Dolls og Kurt Nilsen som noen av trekkplast­rene. Det finnes også kortreiste helte, som Cinematic World som skal avslutte på lørdagskve­lden.

– Hvem gleder du deg mest til å se på scenen i år?

– Jeg har faktisk ingen favoritter i år. Det jeg gleder meg mest til, er å se at det forhåpentl­igvis blir en folkefest, så det å se at publikum koser seg i finvaeret, er det jeg ser aller mest fram til.

 ??  ?? FANTASTISK: – For første gang på 14 år er vi velsignet med så gode vaermeldin­ger, sier Stig Anton Eliassen. (Foto: Even Martinsen)
FANTASTISK: – For første gang på 14 år er vi velsignet med så gode vaermeldin­ger, sier Stig Anton Eliassen. (Foto: Even Martinsen)
 ??  ?? RIGGER FOR FEST: Truls Bendixsen og mannskapet var i full gang med rigging til bluesfesti­val i formiddag. (Foto: Even Martinsen)
RIGGER FOR FEST: Truls Bendixsen og mannskapet var i full gang med rigging til bluesfesti­val i formiddag. (Foto: Even Martinsen)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway