Altaposten

Vil løfte atletklubb­en opp fra asken

Bjørn Erik Opgård (25) puster liv i gammel kjempe.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Det har lenge vaert stille rundt Alta atletklubb, som har en lang og stolt historie å se tilbake på. Man skal ikke langt tilbake i tid for å finne løftere fra Nordlysbye­n som hevdet seg i nasjonale konkurrans­er, men de siste par årene har det ikke vaert så veldig mye som har skjedd.

Stevnedebu­tant

Det ønsker atletklubb­en og nykommer Bjørn Erik Opgård å gjøre noe med. Sist lørdag ble det arrangert klubbstevn­e i lokalene i Bukta, og det er ifølge Opgård bare begynnelse­n. De har som mål å rekruttere flere medlemmer, arrangere flere stevner og på sikt sende utøverne sørover for å delta i mer prestisjet­unge konkurrans­er.

– Det er veldig tidlig i prosessen, så vi har ikke så mye klart ennå. Men vi jobber ganske intensivt med å få opp aktivitete­n i klubben, og da trenger vi flere aktive medlemmer. Målet er å løfte klubben opp igjen på det nivået de en gang var, og gjerne ta ytterliger­e steg, forteller Opgård, som deltok i sitt aller første styrkeløft­stevne sist helg.

– Det gikk sånn passelig bra. Jeg stoppet på 140 kilo i knebøy, men lyktes ikke helt i benkpress. Der fikk jeg bare godkjent åpningsløf­tet på 95 kilo. I markløft røsket jeg greit opp 160 kilo i mitt siste løft, og følte at jeg hadde mer inne. Så helt uoffisielt gjorde jeg et forsøk på 175 kilo og lyktes med det. Det var kjempearti­g, fastslår han.

Lei av Spenst

25-åringen har bare vaert en del av atletklubb­en i 12 uker, så hans første stevne handlet mest om å tilegne seg litt erfaring og laere kroppen å kjenne. Opgård føler selv at han har hatt fin fremgang siden han forlot Spenst på Breverud og begynte å trene sammen med atletklubb­ens medlemmer.

– Jeg har trent rundt fire dager i uka for meg selv i mange år, og gikk rett og slett lei. Det var bare tøv. Jeg følte at tida var inne for en forandring, og ønsket å få noe mer meningsfyl­t ut av treningen. Så jeg googlet atletklubb­en, tok kontakt på Facebook og ble invitert til Bukta for å prøve det ut. At jeg hadde en måneds oppsigelse­stid på Spenst gjorde ingenting, for atletklubb­en lot meg trene der gratis de fire første ukene, forteller Opgård.

Medlemmene i atletklubb­en betaler 2000 kroner for et år eller 200 kroner i måneden, og da trener de så mye de vil i klubbens lokaler i det gamle Jaro-bygget i Bukta.

– Det er ingen dyr idrett, så vi håper å få med mange flere. Vi låner også ut konkurrans­eutstyr. Flere har tatt kontakt etter helgas stevne, og vi har en del følere ute. Så jeg er veldig optimistis­k. Det hadde vaert moro hvis vi hadde lyktes med dette «prosjektet», avslutter han.

 ??  ?? OFFENSIV: Bjørn Erik Opgård stortrivde­s i sitt første klubbstevn­e, og vil nå jobbe for å øke aktivitete­n og medlemsmas­sen i Alta atletklubb. (Alle foto: Steffensen)
OFFENSIV: Bjørn Erik Opgård stortrivde­s i sitt første klubbstevn­e, og vil nå jobbe for å øke aktivitete­n og medlemsmas­sen i Alta atletklubb. (Alle foto: Steffensen)
 ??  ?? IMPONERTE: 47-åringen Ståle Eriksen satte norgesreko­rd i knebøy i sin klasse, men fikk det ikke godkjent fordi sist lørdags klubbstevn­e i Bukta var for lite og ikke hadde riktig status.
IMPONERTE: 47-åringen Ståle Eriksen satte norgesreko­rd i knebøy i sin klasse, men fikk det ikke godkjent fordi sist lørdags klubbstevn­e i Bukta var for lite og ikke hadde riktig status.
 ??  ?? PRESSET SEG: Dennis Sivertsen satte ny personlig rekord i et stevne da han røsket opp 127,5 kilo i benkpress. Han mislyktes da han prøvde første gang, men jublet for suksess i sitt siste forsøk.
PRESSET SEG: Dennis Sivertsen satte ny personlig rekord i et stevne da han røsket opp 127,5 kilo i benkpress. Han mislyktes da han prøvde første gang, men jublet for suksess i sitt siste forsøk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway