Altaposten

Bedre å bo i Finnmark med Ap-regjering

- Kjersti Stenseng Partisekre­taer Arbeiderpa­rtiet

Sist uke var jeg på reise i Finnmark, og fikk se på noe av bredden som vårt nordligste fylke har å tilby. Fra Karasjok, til Lakselv og Honningsvå­g. Finnmark er et fylke fullt av muligheter, og på mange måter skapes Norges fremtid her i nord.

Men etter snart fire år med FRP og Høyre i regjering har vi en stor jobb foran oss. Når jeg snakker med folk som bor her, på små og store steder, blir jeg fortalt at det er noen ting det er for mye av og andre ting det er for lite av. Det er for mange arbeidspla­sser som flyttes ut og sentralise­res bort fra Finnmark, og for få kompetanse­plasser for ungdommen. Arbeidspla­sser i Kystverket, Fiskeridir­ektoratet, Skatteetat­en, Tollvesene­t, Statens vegvesen og Avinor er noen av Statens egne virksomhet­er som har blitt flyttet ut av fylket med FRP og Høyre i regjering. FRP og Høyre gir også for lite penger til samisk kultur og språk, og for mye i skattekutt til landets aller rikeste. Det kommer ikke Finnmark til gode. For mange tjenester flyttes bort fra folk, og det er for få laerere, barnehagep­lasser og omsorgsbol­iger. Arbeiderpa­rtiet vet at et Finnmark som lykkes er avgjørende for at Norge skal lykkes i nord. Vi vil igjen gjøre nordområde­ne til det viktigste strategisk­e satsingsom­rådet for landet vårt. Da må vi ta vare på fellesskap­ets ressurser. På fisken i havet som skal komme innbyggern­e langs kysten til gode, ikke skipes bort og ut. På mineralene under bakken, som må etterlate seg skattepeng­er til vertskommu­nene. På reindrifta, en fantastisk naering med stort vekstpoten­sial, som er en kulturbaer­er for samisk språk- og kulturarv.

Vi har en Frp/høyre-regjering som ikke forstår Nord-norge. Som vil selge ut de ressursene som Finnmark er så rike på, og som gjennom sentralise­ring og strukturen­dringer gjør det vanskelige­re for folk å bo på små og store steder, ved kysten, i skogen, på vidda.

Arbeiderpa­rtiet vil bruke de store pengene på en god skole for barna våre, en verdig omsorg for våre eldre og en aktiv arbeids- og naeringsli­vspolitikk som forvalter fellesskap­ets ressurser til det beste for oss alle – ikke for de få. Derfor trenger både Finnmark og Norge en ny Arbeiderpa­rti-ledet regjering til høsten.

 ??  ?? VIL HA SKIFTE: Partisekre­taer Kjersti Stenseng mener Finnmark er bedre tjent med en Ap-regjering, her sammen med Alta-ordfører Monica Nielsen. (Foto: Rolf Edmund Lund)
VIL HA SKIFTE: Partisekre­taer Kjersti Stenseng mener Finnmark er bedre tjent med en Ap-regjering, her sammen med Alta-ordfører Monica Nielsen. (Foto: Rolf Edmund Lund)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway