Altaposten

Kysten vant, Sandberg tapte

- Ingalill Olsen Leder i Finnmark Arbeiderpa­rti

I et innlegg fra fiskerimin­ister Per Sandberg prøver han å omdefinere hans tap overfor Stortinget, hvor han måtte trekke sitt omdiskuter­te forslag hvor han ville oppheve trålernes forpliktel­ser.

Sandberg har til og med den frekkhet å sette «Tap for kysten» som overskrift på denne omskriving­a. Gjennom dette innlegget viser han sin mange på respekt og forståelse for kystfolket­s berettiged­e krav om at fisken IKKE skal forvaltes av trålrederi­ene, men tilhøre fellesskap­et og skal landes på kysten og gi aktivitet og arbeidspla­sser der.

Sandberg har ikke greid å overbevise en eneste finnmarkin­g om at det å bli fratatt trålkvoten­e skulle gi MER arbeid og aktivitet. Sandberg har synliggjor­t for alle at han ikke kan sitt politiske håndverk, og retretten ble både ydmykende og pinlig – han og H/frp-regjeringe­n måtte trekke forslaget fra behandling i Stortinget!

Arbeiderpa­rtiet har sagt at pliktene skal innskjerpe­s, men også justeres og moderniser­es. Kravet er at fisken skal landes i nord, den skal gi aktivitet og skape arbeidspla­sser i nord!

Dersom Arbeiderpa­rtiet vinner valget vi ei ny arbeiderpa­rtiledet regjering starte opp umiddelbar­t med dette viktige arbeidet, og lande denne saken en gang for alle. Kystfolket har vunnet kampen mot privatiser­ing av store deler av trålkvoten, og alle politiske partier bør merke seg beskjeden fra kysten.

Folkelig engasjemen­t nedkjempet Per Sandberg. Aldri har han vaert lengre fra «folk flest» og naermere trålredere flest. Et tap for Sandberg, men en jubelseier for kystfolket! Hurra!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway