Altaposten

Til topps med hjemmelagd mat

Uit-kokkene fikk studentmat­prisen.

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

De er blide, raske og har alltid noe godt å anbefale studentene ved UIT i Alta. Lena Ernstsen, Merethe Wirkola og Benedicte Tiberg, kokkene i Kantine Altafjord, er dessuten ikke redde for å finne på nye ting.

Etter å ha opplevd et endret handlemøns­ter hos studentene, tok kantinesje­f Lena Ernstsen grep og gjorde de nødvendige innkjøpene for å kunne forberede og selge porsjonert­e pakker med hjemmelagd mat til en rimelig penge. Kantina tilbyr både kjøtt, fisk og vegetarret­t hver dag, tilpasser middag etter årstid og hvilken høytid som er naermest.

– De har startet med et konsept med Altafjords hjemmelagd­e. De lager hjemmelage­t mat, forsegler og vakumpakke­r, så studenter kan ta med seg hjem på hybelen, og varme opp der. Konseptet har vaert sunn og naeringsri­k mat, og de har også et vegetartil­bud, forteller Elin Bang Tverfjeld, campussjef Finnmark.

Hun benytter sjansen til å skryte litt:

– Alle tre er kjempeflin­ke kokker som er veldig ivrige og veldig opptatte av studentene, sier hun.

Det er første gang Studentmat­prisen blir delt ut. Prisen er opprettet for å løfte gode ideer innen studentmat, og for å gi ekstra engasjemen­t rundt smarte løsninger og nyvinninge­r som kommer studenten til gode. Kantine Altafjord vant for sin innovasjon i studentmat­verdenen, i sterk konkurrans­e med alle de andre studentsam­skipnadene i landet.

Konseptet «Altafjords hjemmelagd­e» var nominert til å vaere UIT Norges arktiske studentsam­skipnad sitt bidrag blant campusene i Tromsø, Harstad, Narvik og Finnmark.

– Da Lena Ernstsen ble ropt opp under studentmat­konferanse­n i Bergen, var det til vill jubel, forteller Tverfjeld.

På grunn av en stor konferanse på campus, har ikke kantinekok­kene selv tid til å kommentere prisen med annet enn:

– Vi er veldig glade!

 ??  ??
 ??  ?? BESTE NYVINNING: Kokkene Lena Ernstsen, Merethe Wirkola og Benedicte Tiberg på Kantine Altafjord vant den nasjonale kåringen for sitt konsept «Altafjords hjemmelagd­e».
BESTE NYVINNING: Kokkene Lena Ernstsen, Merethe Wirkola og Benedicte Tiberg på Kantine Altafjord vant den nasjonale kåringen for sitt konsept «Altafjords hjemmelagd­e».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway