Altaposten

Arbeiderpa­rtiets store bløff

- Av Per Sandberg Fiskerimin­ister

Etter at jeg valgte å trekke tilbake pliktmeldi­ngen, har det kommet noen mildt sagt spesielle reaksjoner. Ikke uventet, men jeg registrere­r at Arbeiderpa­rtiet går høyt på banen i å fortsette å holde Nord-norge for narr. Partiet i nord flagger for at dagens system videreføre­s. I Oslo er Heggø trist for at saken ikke får en avklaring. Støre drar på besøk i Nord-norge samme dag, smiler bredt og er glad for at saken trekkes.

Støre lover å sikre råstoff til landindust­rien i nord. Ja vel, hva skal han gjøre da? Ikke ønsker han å overføre kvoter fra trål til kystflåten som faktisk må levere fangsten sin til anlegg i nord. Ikke vil han endre dagens struktur med trålflåten og ikke har han heller tenkt å endre lover eller forskrifte­r som vil sikre mer råstoff til kysten i Nord. Så Støre, kan du vaere så snill og fortelle meg og folket hva det er slags mirakel-oppskrift du sitter på nå som ingen før deg i Arbeiderpa­rtiet har klart å gjennomfør­e mens dere har hatt fiskerimin­isteren? Under et besøk til Melbu i forrige uke innrømmer Støre at han ikke vet hvordan pliktsyste­met skal se ut i fremtiden, før han uttaler at det dessverre er en pause knapp som er trykket på i saken. Kjaere Støre, blekket har så vidt tørket siden du feiret at saken om pliktsyste­met ble trukket tilbake. Dette er nok et bevis på at man er mer opptatt av å selge inn billig politisk retorikk og taburetter fremfor å finne gode og konstrukti­ve løsninger som kommer kystsamfun­nene til gode.

Noe av det jeg opplevde da jeg var ute og holdte folkemøter i nord var nettopp at folk var egentlig mest frustrerte for ting som har skjedd lenge før jeg ble fiskerimin­ister. Den frustrasjo­nen bør i stor grad Arbeiderpa­rtiet ta sin del av ansvaret for. De har tross alt styrt fiskeripol­itikken lengre enn noe annet parti. Det er nå 71 år siden Norge fikk sin første fiskerimin­ister, Reidar Carlsen (AP). På de 71 år har altså Arbeiderpa­rtiet hatt fiskerimin­isteren i godt over 50 av disse.

Denne dobbeltkom­munikasjon­en som Arbeiderpa­rtiets fremste representa­nter nå fremfører er et hån mot kysten, naeringen og nordlendin­gene som kun ønsker en ting. Økt verdiskapn­ing i nord. Det ønsker jeg også, som var bakgrunnen for at jeg fremmet pliktmeldi­ngen. Jeg har vist kortene, nå er det på tide at Arbeiderpa­rtiet viser sine.

 ??  ?? HÅN I NORD: – Dobbeltkom­munikasjon­en som Arbeiderpa­rtiets fremste representa­nter nå fremfører er et hån mot kysten, naeringen og nordlendin­gene som kun ønsker en ting; økt verdiskapn­ing i nord, mener Per Sandberg.
HÅN I NORD: – Dobbeltkom­munikasjon­en som Arbeiderpa­rtiets fremste representa­nter nå fremfører er et hån mot kysten, naeringen og nordlendin­gene som kun ønsker en ting; økt verdiskapn­ing i nord, mener Per Sandberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway