Altaposten

Itioverbet­jent

-

mund Cappelen. Det ble ifølge rettsrefer­atene en utsettelse i behandling­en av saken, og i et skriv fra forsvarern­e nevner de spaningsra­pporter fra Nederland. Disse spaningsra­pportene har jeg aldri sett, men om de inneholder slik informasjo­n som Aftenposte­n gjengir, da er de utvilsomt interessan­te.

Det som mangler

Haugen mener selv at rapporter som viser hva som hendte tiden før og under overleveri­ngen av amfetamine­t da i Nederland er «the missing link», det som skal til for å få flydroppsa­ken gjenopptat­t.

– Det kan vaere jeg er for blåøyd. Men jeg tenker som så: Cappelen var en som samarbeide­t med norsk politi. Han var først involvert i Norge, ved at det var han som sa til Evertsen, Bertheusse­n og de andre at han hadde tilgang på narkotika i Nederland. Deretter er det nederlands­k politi som overlevere­r dette stoffet som Cappelen har skaffet til veie. Hvor mye mer skal til for at man med 110 prosent sannsynlig­het kan fastslå at det er provokasjo­n? Alt tyder på at det har funnet sted noe slikt.

– Er det ikke en mulighet for at Cappelen kan ha satt dette i stand selv?

– Teoretisk kan man tenke seg at Cappelen på eget initiativ har satt dette i gang overfor Hilmar og Gunnar. Og at det først er når han har fått de «på kroken» at han tar kontakt med Eirik Jensen og sier at «skjer det». Vi kan ikke helt utelukke det. Men skal man henge en gjenåpning på en slik teoretisk mulighet, da har man hevet terskelen veldig høyt. Jeg mener du ikke kommer utenom at saken må gjenåpnes, sier advokaten.

– Neppe noen «ensom ulv»

Advokaten stiller store spørsmål rundt hvor høyt saken rent faktisk har gått. For om innholdet i spaningsra­pportene Aftenposte­n omtaler er korrekt gjengitt, konstatere­r han at nederlands­k politi har overdratt store mengder amfetamin til kriminelle nordmenn: – Man prøver å fremstille Eirik Jensen som en «ensom ulv», noe han neppe var. I en slik sak kreves det kommunikas­jon med utenlandsk politi, vi vet også at NATO var på banen med et AWACS overvåknin­gsfly da flydroppet fant sted. Aksjonen som sådan er dermed ikke noe Eirik Jensen kan ha sittet og syslet med alene. Dette gikk lengre opp. Men hvem som bare hadde informasjo­n og hvem som visste om provokasjo­nen, det klarer man nok aldri å få belyst.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway