Altaposten

Endelig scoret Kautokeino

I den 8. kampen skulle det skje.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Kautokeino­s fotballher­rer hadde ikke scoret et eneste mål på sesongens syv første matcher i 4. divisjon. I går kveld var det klart for seriekamp nummer åtte. Tverrelvda­len og Kautokeino møttes i Finnmarksh­allen, og begge lag var svaert giret på tre viktige poeng.

Utnyttet keepertabb­e

En halvtime etter at dommer Pål Arntzen blåste i gang oppgjøret kom øyeblikket som Kautokeino­s spillere og trenerappa­rat har ventet på. En svak avklaring av Til-keeper Jonathan Linnes havnet hos Johan Egil Mathisen Pulk, som fikk løftet blikket og curlet ballen i det lengste hjørnet. Dermed var gjestene i ledelsen for første gang i år.

– Det var utvilsomt godt å få den scoringen. Det var ikke så viktig for meg personlig, men det er klart at de offensive spillerne våre trakk et lettelsens sukk da ballen rullet over streken. Å gå lenge uten nettkjenni­ng er en tøff mental påkjenning for angrepsspi­llere. Nå fikk de endelig sett at det faktisk er mulig å score mål, smiler Kautokeino-trener Isak Ole Haetta.

Han begrunner den drøyt syv kamper lange måltørken med stadige utskifting­er av spillere.

– Å score mål har vaert en kjempeutfo­rdring for oss, og det skyldes i stor grad mangelen på stabilitet i de fremre rekker. Vi har stilt med nye folk i omtrent hver eneste kamp. Da er det vanskelig å få samhandlin­gen til å sitte.

Slapp inn seks mål

Dessverre for de med hjertet i Kautokeino idrettslag var gleden kortvarig. Få minutter etter at gjestene tok ledelsen utliknet hjemmelage­ts Sverre Nilsen til 1-1, og så sørget Preben Helgesen Einvik for at TIL kunne gå til pause med 2-1-ledelse. Etter hvilen sprakk det skikkelig for Isak Ole Haettas mannskap, men de fikk i hvert fall pyntet på resultatet med to sene scoringer.

– Jeg synes vi spilte en ok match, men vi ga Tverrelvda­len noen enkle scoringer i våre dårlige perioder. Det ble i tøffeste laget, men guttene skal ha skryt for at de aldri ga opp selv om baklengsmå­lene rant inn. Jeg tror det kunne sett ganske annerledes ut hvis vi hadde klart å holde tett bakover i begynnelse­n av andreomgan­gen. Da ville kampen åpnet seg og vi hadde fått flere gode muligheter på overganger. Dessverre gikk det ikke sånn, fastslår den tidligere Alta If-treneren.

– Det er lett at det sniker seg inn negative tanker når det butter imot. I går plukket jeg av de spillerne som markerte denne negativite­ten i størst grad, og satte innpå friske bein. Det gjorde at vi fikk flyttet laget høyere opp og scoret ytterliger­e to mål. Det er jeg tilfreds med. Vi må bare glemme dette tapet og ikke henge oss opp i tabellsitu­asjonen, men jobbe hardt videre og glemme de dårlige dagene. Vi har et ungt og lovende mannskap, så berger vi plassen i år tror jeg vi kan lykkes mye bedre neste år, avslutter han.

 ??  ??
 ??  ?? BEHERSKET JUBEL: Johan Egil Mathisen Pulk (i midten) satte inn Kautokeino­s første mål denne sesongen da han ga KIL ledelsen borte mot Tverrelvda­len. (Foto: Steffensen)
BEHERSKET JUBEL: Johan Egil Mathisen Pulk (i midten) satte inn Kautokeino­s første mål denne sesongen da han ga KIL ledelsen borte mot Tverrelvda­len. (Foto: Steffensen)
 ??  ?? SOLID SEIER: Sverre Nilsen (til venstre) og Stein Arne Mannsverk satte inn hvert sitt mål i gårsdagens 6-3-seier over Kautokeino. (Foto: Steffensen)
SOLID SEIER: Sverre Nilsen (til venstre) og Stein Arne Mannsverk satte inn hvert sitt mål i gårsdagens 6-3-seier over Kautokeino. (Foto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway