Altaposten

Skal holde orden i kaoset

Når det skal bygges for tre milliarder blir Tom Frode Hansen god å ha.

- Av Bjarne Krogstad bjarne@altaposten.no

Innenfor sentrumsom­rådet i Alta skal det investeres for cirka tre milliarder de neste 3-4 årene. Det betyr at det til tider kan bli kaotisk med flere samtidige anleggsomr­åder. For Hansen betyr det mye arbeid og et stort ansvar å koordinere og se de utfordring­ene og alle de tingene som kommer fremover.

– En jaekla stor rolle, som han selv sier.

Stillingen er en prosjektst­illing med foreløpig varighet i to år.

– Det som utløste behovet for stillingen var at rådmannen ville vaere i forkant og koordinere alle søknader som kommer inn, regulering­splaner og ønsker om utvikling i sentrum på en bedre måte enn vi klarer i dag, sier Hansen.

– Ingen myndighet

Hansen understrek­er at den nye stillingen som sentrumsko­ordinator for utbyggings­prosjekter ikke er en myndighet. Hans nye rolle blir å hjelpe utbyggere og andre hvis de lurer på hvem de skal kontakte og hvordan de kan få løst en situasjon som har med utbygginge­n i sentrum å gjøre.

– Jeg kan vaere leddet inn i systemet og inn i kommunen. Det er viktig for oss å ha god dialog med utbyggerne, sier han.

Hansen har med andre ingen prosjektro­lle, men sitter på andre siden av gjerdet og sørger for at sentrum fungerer mens området gjøres om til byggeplass.

Starter mandag

Allerede førstkomme­nde mandag skjer det store ting. Da starter grunnarbei­det ved omsorgssen­teret. Det første prosjektet i en lang rekke prosjekter fremover.

– Cirka 2.000 kubikk med masser skal ut hver dag ut september. Cirka 125.000 kubikk med løse masser blir sendt med semitraile­re. Det blir med andre ord enorme mengder med masser som skal ut via Markveien, og publikum vil merke den transporte­n, kommentere­r Hansen.

Ber om forståelse

– Vi forstår at prosjekten­e som nå settes i gang vil berøre mange, blant annet de som har brukt parkeringe­n bak helsesente­ret. Men vi ber samtidig om forståelse for at det skjer en sentrumsut­vikling, som vi er glade for. Dessverre kan misnøyen gå ut over de som jobber, men vi får sørge for å ta misnøyen og henvendels­ene til meg, avslutter Hansen.

 ??  ??
 ??  ?? MANGE PROSJEKTER: Alta omsorgssen­ter, Amfi, Statens vegvesen og nye parkerings­plasser noen av prosjekten­e som starter opp i Alta. Tom-frode Hansen er mannen som skal se til at alt går på skinner. (Foto: Bjarne Krogstad)
MANGE PROSJEKTER: Alta omsorgssen­ter, Amfi, Statens vegvesen og nye parkerings­plasser noen av prosjekten­e som starter opp i Alta. Tom-frode Hansen er mannen som skal se til at alt går på skinner. (Foto: Bjarne Krogstad)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway