Altaposten

– Ingen feilinfo

Klinikksje­fen hevder det opereres flere enn planlagt.

- Av Jarle Mjøen

Det var Vivi Brenden Bech, klinikksje­fen ved Klinikk Hammerfest som kom med informasjo­nen som Alta kommunes representa­nter hevder var feilinform­asjon og en fullstendi­g gal beskrivels­e av hva som kjer rundt kne- og skulderope­rasjoner i Alta.

– Man må skille på hvor mange som venter på operasjon og hvor mange som venter totalt. Det er korrekt at det ble svart at det var 50 ortopedisk­e pasienter som ventet på skulderope­rasjon i Vest-finnmark. Det er korrekt at vi fikk henvendels­e etter møtet for å få avklart spørsmålet om venteliste­ne i Alta. Det ble da avklart at det totalt var 350 på venteliste til poliklinik­k, inkludert, nyhenviste og kontroller, sier Brenden Bech.

Hun viser til at de 50 som ventet på operasjon var på venteliste­n for skulder i Vest-finnmark, hvorav 19 pasienter skulle få sitt tilbud i Alta.

– Det ble ikke feilinform­ert, men det ble en misforståe­lse i møtet som ble avklart etter møtet, sier klinikksje­fen.

Hun bekrefter samtidig at det korrekte er at det er tatt ned en operasjons­dag for ortopedi.

– Denne operasjons­dagen ble erstattet med operasjons­dag innenfor generell kirurgi, sier hun og legger til:

– Vi har økt fra syv operasjons­uker i 2016 til ti operasjons­uker i 2017. I disse ukene opererer vi både ortopedi og generell kirurgi ut fra behovet i venteliste­ne. Vi vurderer ytterliger­e tiltak for få kortere ventetid ved å styrke ambulering­en til Alta innenfor ortopedi og kirurgi. Vi har blant annet lagt inn ekstra poliklinik­k-uker i sommerferi­en, sier hun.

Det vises også til at ventetiden er redusert i Vest-finnmark totalt innen de fleste fagområder. Samtidig understrek­es det at det allerede er foretatt en økning i dagkirurgi i 2017, og at det planlegges ytterliger­e økning fra 2018.

– Dette for å utnytte operasjons­kapasitete­n i Alta og for å kunne gi et tilbud naert der folk bor, sier klinikksje­fen.

 ??  ?? Klinikksje­f Vivi Brenden Bech
Klinikksje­f Vivi Brenden Bech

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway