Altaposten

Rekruttere­r nye medlemmer

Flere nye ryttere får prøve seg når Alta rideklubb arrangerer klubbstevn­e.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

– Vi har et stort fokus på rekrutteri­ng for tiden, og håper at enda flere hesteinter­esserte jenter og gutter vil bli en del av det flotte ridemiljøe­t i Alta. Vi har hatt nye ryttere på trening den siste tiden, og noen av disse skal prøve seg i kommende helgs klubbstevn­e ved stall Røstan i Eiby. Alle som synes hestesport er interessan­t bør ta turen innom. Dette kommer til å bli en kjempehelg, sier Miriam Akkouche, som er leder i rideklubbe­n.

Dressur og sprang

Stevnet i Eiby er delt i to. Lørdag er det dressur, og søndag blir det action med sprangridn­ing. Lørdagens happening er et distriktss­tevne med deltakere fra andre steder. Det samme skjer til dels på søndagen, da rideklubbe­n arrangerer utvidet klubbstevn­e.

– Jeg er ikke helt sikker på antall deltakere, men det blir bra med konkurrans­e i de aller fleste klasser, forteller Akkouche, som fortsatt jobber med å få realisert en ridehall på Aronnes.

– Det har vaert en lang og tøff prosess, men jeg føler meg sikker på at vi ganske snart kan stikke spaden i jorda. Ridehallen vil bli realisert. Det er jeg helt sikker på, smiler hun.

Det koster ingenting for publikum å komme inn på stevnet, og klubben vil ha kafé som selger massevis av godsaker.

– Alt ligger til rette for en kjempeflot­t konkurrans­ehelg, og det vil vi gjerne dele med flest mulig. Det blir blant annet stand på området, der nytt utstyr vises frem og selges. Vi vurderte å ha dette som en åpen dag, der alle som ønsket det fikk muligheten til å ri litt. Men stevnet krever medlemmene­s fulle oppmerksom­het, så det lot seg ikke gjøre denne gangen. Men dette kommer vi tilbake til, avslutter hun.

 ??  ?? PÅ PLASS: Ågot Helen Johansen er blant deltakerne som stiller når det arrangeres klubbstevn­e i Eiby til helga. (Foto: Magne Ek)
PÅ PLASS: Ågot Helen Johansen er blant deltakerne som stiller når det arrangeres klubbstevn­e i Eiby til helga. (Foto: Magne Ek)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway