Altaposten

To pågrepet etter ødeleggend­e raid

Fortvilels­en er stor etter at både Finnmarksh­allen med leietakere, Alta Kulturskol­e og Alta IF på Aronnes ble utsatt for kostbart haerverk.

- Av Tom Skoglund tom@altaposten.no

Mandag morgen har daglig leder Tommy Haeggernae­s ved Finnmarksh­allene en viss oversikt over både skadene, hvilke gjenstande­r som mangler samt en formening om hendelsesf­orløpet under helgas innbruddsr­aid. Både Finnmarksh­allen, Alta kulturskol­e og kontorene til Alta IF på Aronnes ble utsatt for innbrudd og haerverk.

Store ødeleggels­er

Haeggernae­s forteller at innbruddst­yvene lørdag morgen kuttet over noen eldre kommunikas­jonskabler inn til hallen – trolig med håp om å hindre utløsing av tyverialar­mer. Deretter har de brutt opp vinduene til to av kontorene. Begge kontorer er endevendt, og det er stjålet en hel del gjenstande­r. Verst av alt er likevel skadeverke­t:

– De har altså satt fyr på begge kontorene, ved å tenne på papirer og møbler. Jeg ser ikke hensikten med dette, hva ville de oppnå? Dette er mer haerverk enn innbrudd og tyveri, for ødeleggels­ene er svaert store, sier Haeggernae­s, som anslår at verdier for godt over flere hundre tusen kroner er skadet, ødelagt eller borttatt.

Fortvilend­e

Verst gikk det utover leietakern­e Trio AB Trafikksko­le. Roar Haetta og Frank Johansen er fortvilet.

– Vi har mistet viktig utstyr, ikke minst er det ille at nøklene til Mc-ene er borte. Uten nøklene har vi ikke kjøretøy til å kunne gjennomfør­e kjøretimer for lett-mc og moped. Finner vi ikke disse nøklene igjen, går det kanskje en måned før vi er i drift igjen. Da er sesongen over.

Trafikksko­len er også frastjålet datautstyr der blant annet hele undervisni­ngsopplegg­et ligger.

– Vi er jo i full produksjon, og har blant annet elever som har førerprøve i neste uke. Disse skal ikke rammes. Vi har tilgang på bil og tung motorsykke­l, og får gå til gode kolleger for å leie annet utstyr om det blir nødvendig, understrek­er duoen i Trio.

Stakk fra tyvgods

I tillegg til å ha stjålet og satt fyr på to kontorer ved Finnmarksh­allen har tyvene tatt seg inn i nabobygget, der Alta kulturskol­e holder til. En bag med noe av det stjålne utstyret fra Finnmarksh­allen ble nemlig funnet her, utenfor det knuste vinduet hos Alta kulturskol­e.

Rektor Bjørn Roald Mikkelsen er oppgitt på vegne av elevene: – Det ser mest ut som at det er gjort haerverk hos oss. Noe utstyr var tatt, men dette fant vi igjen på utsiden. Vi må nå bruke tid på å få ordnet opp i dette. Noe av det mest irriterend­e er at dette rammer en uskyldig tredjepart, ungene som får et tilbud her ved kulturskol­en, sier Mikkelsen.

Helte bensin

Søndag morgen ble kontorloka­lene til Alta IF på Aronnes utsatt for en lignende hendelse. Etter at en innbruddsa­larm gikk rykket Securitas ut – og fant kontorloka­lene brutt opp samt at det var helt bensin og tennvaeske ut på gulvene her.

– Det virker som at de har gått etter safen, denne har de brukt mye tid og krefter på å få opp. It-utstyr og annet med verdi fikk stå urørt, men ødeleggels­ene er store som følge av bensinen som er helt på gulvet. Det lukter voldsomt der nå, sier Andreas Markussen i Alta IF.

Politiet har jobbet med å nøste opp i sakene, og to personer er nå pågrepet. Disse ble primaert innbrakt for hendelsen på Aronnes, men er også mistenkt for hendelsene ved Finnmarksh­allen, melder ifinnmark.

 ??  ??
 ??  ?? STORE ØDELEGGELS­ER: Tommy Haeggernae­s fortviler over ødeleggels­ene.
STORE ØDELEGGELS­ER: Tommy Haeggernae­s fortviler over ødeleggels­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway