Altaposten

Møtt med taushet

Odd Arnes bønn om handling fikk ikke reaksjon hos partiledel­sen.

- Av Jarle Mjøen jarle@altaposten.no

Tidligere ordfører Odd Arne Rasmussen (Ap) sendte brev til partiledel­sen, der han tegnet et bilde av et fylkespart­i i utakt med egne medlemmer og velgerne partiet normalt appelerer til

– Mangelen på ydmykhet og vilje til å ta folks bekymringe­r på alvor var mitt hovedbudsk­ap. Dessverre er ikke lengre mitt Arbeiderpa­rti en bevegelse som lytter til medlemmene og folket – og deretter treffer avgjørelse­r på innspillen­e fra grasrota, sammen med et grundig kunnskapsb­asert beslutning­sgrunnlag. I saken om sykehusstr­ukturen velger man å lukke øynene for en folkelig mobiliseri­ng som knapt har sin like i moderne tid i vår del av landet, sier Rasmussen og legger til:

– Svaret fra partiledel­sen i Oslo, basert på hva toppene i Finnmark Ap har fortalt dem, er at folk tar feil og ikke bør bekymre seg. Når det møter tusenvis av innbyggere i alle aldre og fasonger opp for å markere sine krav, er svaret fortsatt at de ikke vet sitt eget beste.

Til Altaposten begrunner Rasmussen.

– Det var et personlig brev, sendt i et håp om at partiledel­sen skulle gjøre jobben sin og rydde opp i Finnmark Ap. Ledelse er å ta ansvar når ting holder på å gå helt galt. Dessverre ser jeg ingen tegn til at noen vil, eller er i stand til, å ta ansvar, påpeker Rasmussen.

Det er også årsaken til at han går med på å dele tankene om innholdet i det private brevet. I utgangspun­ktet skulle det vaere mellom han og partiledel­sen.

– Den eneste tilbakemel­dingen jeg har fått er et kort og nøytralt brev på noen linjer om at det er mottatt av partiledel­sen. Ingen reaksjon på det jeg tar opp i brevet. Det er heller ikke kommet noen telefon for å utveksle synspunkte­r. Bare taushet. Jeg er ikke personlig fornaermet, for jeg har vel strengt tatt ikke mer krav om å bli tatt på alvor enn folk flest. Mangelen på tilbakemel­ding må vi vel se på som et kjennemerk­e for partiet, både på sentralt og fylkesnivå.

Partisekre­taer Kjersti mener de lytter.

Stenseng

– Vi har gjennom hele denne prosessen hatt, og har fortsatt tett kontakt med vår ordfører i Alta, Monica Nielsen og vår stortingsk­andidat fra Alta, Steinar Karlstrøm, som også leder kommunepar­tiet. Det har vaert viktig for oss å lytte til deres innspill. Dersom Rasmussen ønsker kontakt med meg er min dør alltid åpen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway