Altaposten

Ikke troverdig, Trine!

- Tove Karoline Knutsen Helse – og omsorgskom­iteen (AP) Stortinget

Venstres leder Trine Skei Grande mener Arbeiderpa­rtiet er sint fordi hun reiser rundt og møter folk. Nei, Trine, det er vi slett ikke. Det er faktisk nettopp det folkevalgt­e politikere skal gjøre; dra rundt og møte de menneskene vi skal represente­re. Derimot gremmes jeg stort over at du som leder i et av regjeringe­ns støttepart­ier, samt en statsråd fra samme regjering, plutselig hopper opp på en scene i Alta og tilsynelat­ende lover gull og grønne skoger i en sak dere ikke har kløyvd to ord om i Stortinget.

Uverdig spill

Hverken de to rikspoliti­kerne eller deres partier har nevnt sykehusstr­ukturen i Finnmark eller behovene i Alta i noen debatt, langt mindre fremmet noe forslag om saken. Tvert imot. Da Stortinget behandlet Nasjonal helse- og sykehuspla­n, la Venstre seg tett opp til Høyre og FRP i håndtering­en av det mest sentralise­rende helsedokum­ent fra noen regjering noensinne; en sykehuspla­n som i utgangspun­ktet tok til orde for en storstilt rasering av akuttkirur­gien ved norske lokalsykeh­us. Det var Arbeiderpa­rtiet, Senterpart­iet, KRF og SV som til slutt klarte å manøvrere stortingsf­lertallet slik at konklusjon­ene i vedtakene ble noenlunde akseptable. Heller ikke i året som er gått etter at Nasjonal helse- og sykehuspla­n ble vedtatt har Venstre eller Frp brydd seg om Finnmark. Men nå har man altså plutselig sett lyset, midt i valgkampen. Sorry, Trine, dette er ikke troverdig, det er kun trist og egnet til å føre velgerne bak lyset. Til alt overmål kommer dere med en tøvete historie om et Dokument 8- forslag som skal ha kokt bort i kålen inne i Venstres sekretaria­t og som derfor ikke ble fremmet i Stortinget før ferien. At du og dine partifelle­r ikke la merke til at det påståtte forslaget ikke dukket opp på Stortinget­s dagsorden, forteller meg at dere ikke kan ha hatt all verdens fokus på sykehussak­en i Alta.

Folk skal lyttes til

Jeg heier på folkelig engasjemen­t. At så mange mennesker i Alta engasjerer seg i sykehussak­en er flott og vil garantert bidra til at man får bedre helsetjene­ster i regionen. Arbeiderpa­rtiet støtter fullt ut at vi skal ha nødvendige utredninge­r av de helsetjene­stene vi til enhver tid skal gi befolkning­en, både i Alta og andre steder. Vi har faktisk understrek­et i våre merknader til Nasjonal helse - og sykehuspla­n at helseforet­akene løpende må vurdere utviklinge­n i sin region og blant annet se på den demografis­ke utviklinge­n. Men vi kommer ikke til å gå inn for en utredning av sykehusstr­ukturen i Finnmark som legger på is og skyver ut i det blå de planene som er lagt for helsetjene­stene i fylket generelt og for Alta-samfunnet spesielt. Det ville vaere direkte uansvarlig og til skade for befolkning­en – ikke minst i Alta, hvor det foreligger omfattende og ambisiøse planer for en høyst nødvendig opprusting av spesialist­helsetjene­sten. Mitt råd til utålmodige Alta-vaeringer er dette: stå på og vaer engasjert, men vaer ytterst skeptisk til rikspoliti­kere som kommer reisende med luftige lovnader som de ikke har løftet en finger for å realisere, til tross for fire år ved makta. Trine Skei Grande vet selvsagt at hun ikke vil få flertall i Stortinget for sin ansvarsløs­e framferd. Jeg får virkelig håpe at folk i Alta ikke svelger dette stykke harskt valgflesk som er forsøkt servert av Venstre og FRP i innspurten av valgkampen. Jeg er faktisk fristet til å kalle det for skammelig.

 ??  ?? REFSER VENSTRE: Tove Karoline Knutsen.
REFSER VENSTRE: Tove Karoline Knutsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway