Altaposten

Tillit til lokalparti?

- Leif Wasskog Leder Finnmark Venstre

Hvordan kan noen i fullt alvor tro at Venstre og FRP har lurt folk til å gå i tog og etablere en folkeaksjo­n. Har Venstre og FRP lurt Alta AP også? Har man ikke tillit til sitt eget lokalparti?

Jeg synes både Tove Karoline Knutsen og Kirsti Bergstø skal ta innover seg tallenes tale. Når 10 % av fylkets befolkning stiller i protest-tog, burde selv garvede Ap-veteraner skjønne at det er et kraftig signal om at noe er galt. Ingen har sagt at endringen kommer over natten etter valget. Stortinget kan reversere et vedtak og endre sykehusstr­ukturen i Finnmark hvis Stortinget finner det ønskelig. Å stakkarsli­ggjøre innbyggern­e i Alta og Indre Finnmark er en simpel hersketekn­ikk Tove Karoline Knutsen bør holde seg for god til. Leder i Porsanger Arbeiderpa­rti Kjetil Hanssen prøver seg på en annen, like simpel hersketekn­ikk og prøver seg på å fremstille Alta og Indre Finnmarks befolkning som egoistiske og grådige. Det er en farlig tendens når politikere tror de vet best og ikke vil ta til seg signal fra innbyggern­e.

Jeg har klokkertro på at Alta og Indre Finnmarks befolkning selv klarer å ta stilling til hvilket sykehustil­bud de ønsker.

Det store spørsmålet er hvorfor Helse- og omsorgsdep­artementet ikke har gjort grunnarbei­det i denne saken. En av hovedmålse­ttingene i Nasjonal helse- og sykehuspla­n er at sykehusutb­ygginger skal ta hensyn til befolkning­sendringer. I løpet av de siste 30 årene har befolkning­smønstret i Vest-finnmark endret seg radikalt. Hvorfor har man ikke tatt hensyn til beolknings­mønstret? Har man i det hele foretatt en vurdering av plassering­en av et nytt sykehus?

En av begrunnels­ene er at bemannings­situasjone­n er sårbar i Hammerfest. Har man da tatt i betraktnin­g det professor Aarebrot påpeker i ifinnmark om at Alta har store fordeler når det gjelder å rekruttere leger og akademiker­e. Helseminis­ter Høie velger å bruke milliarder på investerin­ger som ikke har en åpen og uhildet evaluering i bunn. Det er investerin­ger som kan vise seg å vaere forfeilet. Til syvende og sist går det utover helsetilbu­det til alle.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway