Altaposten

Venstre kjemper for sykehus i Alta

- Torild Skogsholm Sekretaria­tsleder Venstres stortingsg­ruppe

Etter de siste dagers oppmerksom­het om Venstres initiativ for sykehus i Alta, så er det åpenbart behov for å klargjøre en del forhold rundt forslaget.

Venstre tok i mai initiativ til å lage et representa­ntforslag om å utrede sykehus i Alta. Det ble vedtatt på et gruppemøte i slutten av mai. Da var fristen for å få det behandlet i Stortinget i vårsesjone­n gått ut, men forslaget kunne likevel leveres inn til Stortinget­s sekretaria­t. Det kunne fremmes fra Stortinget­s talerstol rett før sommeren, men ville bli liggende til nytt Storting trer sammen i oktober.

En menneskeli­g feil gjorde imidlertid at det ikke ble innlevert før sommeren, og det er mitt ansvar som sekretaria­tsleder. Men det er viktig å understrek­e at denne feilen har ingen praktisk betydning. Forslaget ble innlevert så snart vi ble gjort oppmerksom på feilen, og fremmes formelt så snart Stortingss­esjonen åpner til høsten. Så både SV og AP skal få anledning til å stemme over Venstres forslag når det kommer til behandling, og vi håper selvsagt de vil stemme for.

Det vi konkret foreslår er følgende:

1. Stortinget ber regjeringe­n iverksette nødvendige utredninge­r for fremtidig sykehusstr­uktur i Vest-finnmark som ivaretar pasientens beste. 2. Stortinget ber regjeringe­n utrede akuttsykeh­us i Hammerfest, akuttsykeh­us i Alta og akuttsykeh­us både i Alta og Hammerfest.

3.Stortinget ber om at utredninge­ne vurderes saerskilt opp mot andre geografisk­e områder med flere sykehus (på mindre areal, mindre befolkning og kortere avstander) enn det er i Vest-finnmark, slik som Ofoten, Vesterålen, Lofoten, Hardanger, Voss etc 4.Stortinget ber regjeringe­n fremme sak til stortinget om fremtidig sykehusstr­uktur i Vest-finnmark.

Det kan ikke vaere noen tvil om at Venstre og vår toppkandid­at i Finnmark Trine Noodt kjemper for sykehus i Alta. Det er også grunnen til at Trine Skei Grande, som eneste partileder, tok seg tid i en hektisk valgkamp til å delta på folkeaksjo­nens markering forrige helg. At SV forsøker å gjøre saken til en debatt om formalitet­er uten praktisk betydning, ser mest ut som et forsøk på å skjule at de har en dårlig sak.

 ??  ?? TAR ANSVARET: Sekretaria­tsleder i Venstres stortingsg­ruppe, Torild Skogsholm.
TAR ANSVARET: Sekretaria­tsleder i Venstres stortingsg­ruppe, Torild Skogsholm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway