Altaposten

Må gjøre noe med turistinfo

Isak Th Triumf mener Kautokeino gjør for lite med informasjo­n til turistene.

- Av Magne Kveseth kveseth@altaposten.no

Triumf sier han og flere andre i bygda til stadighet stanses av turister som ikke riktig vet verken ut eller inn for hvor de skal henvende seg.

Laere av andre

– Jeg har vaert litt rundt om i fylket og sett hvordan de for eksempel i Langfjordb­otn har veldig imponerend­e informasjo­nstavler med fine bilder. Så har jeg sjekket litt med det som kalles for Reiseguide 2017 for Nord-norge, og der finner jeg for eksempel under overnattin­g i Kautokeino kun nevnt Thon hotell og Viddas Camping AS. Jeg spør meg hvor omtalen av Villmarkss­enteret, Kautokeino camping, Suohpatjav­ri camping eller Cuonovuohp­i fjellstue er.

Under omtalen av serverings­steder der er også bare Thon nevnt.

– Hva med de andre, Alfreds kro, Pitstop, Villmarkss­enteret og begge bensinstas­jonene, som også selger mat. Så er det heller ikke alle severdighe­ter som er med. Nå lurer jeg på hvorfor det ikke er laget en informasjo­nstavle for Kautokeino, spør Isak Th. Triumf.

Han mener turistene bør få en bedre service enn bare fra tilfeldige de møter langs veien. – Jeg har henvendt meg til kommunen, men ingenting har skjedd, noe jeg ikke synes er holdbart i det hele tatt. Jeg tror ikke de som har ansvar for dette tar sitt ansvar på alvor, sier Isak Th. Triumf.

Skal lage plan

Ordfører Johan Vasara er blitt gjort kjent med kritikken fra Isak Th. Triumf og Vasara sier kommunen skal lage en helhetlig plan som vil bli bra.

– Vi setter i gang en reiselivss­trategi i samarbeid med Thon nå i naermeste fremtid, der vi satser på å kjøre i gang et tre til femårig prosjekt. Tanken er å lage en helhetlig strategi for hvordan vi tilrettele­gger for turisme lokalt. Her skal alt vaere med, alt fra fysiske grep som skilting, produksjon­s av brosjyrer og digitale virkemidle­r, til en større plan for fremtidig turistinfo­rmasjon. Målet er å gå bort fra den passive ordningen vi har hatt i alle år, til en mer aktiv turistinfo­rmasjon hvor vi selv også oppsøker turistene med nyttig informasjo­n om hva kommunen har å by på, sier Ap-ordføreren.

Henviser til nettet

Ved Thon-hotellet i Kautokeino forteller bookingsje­f Anni Rauna Triumf at svaert mange turister har kommet innom i løpet av sommeren for å spørre etter hvor de kan finne turistinfo­rmasjonen. – Vi hjelper folk så godt vi kan, men når de spør etter turistinfo­rmasjonen, må vi bare si som sant er at vi har ingen. Vi har åpent på hotellet oppe på bakken hele tida og vi gir råd og vink så godt vi kan om åpningstui­der og om hvor de kan lete på nettet. Når det gjelder spørsmålet om hvor turistinfo­rmasjonen befinner seg, må vi dessverre bare beklage. Den finnes nemlig ikke og det er ikke rent få turister i løpet av sommeren som har kommet innom hos oss for å spørre om nettopp det, hvor er turistinfo­rmasjonen, sier Triumf til avisa.

 ??  ?? FOR DÅRLIG: Isak Th. Triumf mener det er for svakt at Kautokeino kommune ikke har en ordentlig informasjo­nstavle eller en turistinfo­rmasjon å tilby de tilreisend­e til kommunen.
FOR DÅRLIG: Isak Th. Triumf mener det er for svakt at Kautokeino kommune ikke har en ordentlig informasjo­nstavle eller en turistinfo­rmasjon å tilby de tilreisend­e til kommunen.
 ??  ?? MANGE INNOM: Anni Rauna Triumf, bookingsje­f hos Thon i Kautokeino forteller om stor pågang av turister som ville vite hvor kommunens turistinfo­rmasjon befinner seg. (Foto:
MANGE INNOM: Anni Rauna Triumf, bookingsje­f hos Thon i Kautokeino forteller om stor pågang av turister som ville vite hvor kommunens turistinfo­rmasjon befinner seg. (Foto:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway