Altaposten

Bygger nytt våren 2018

Beslutning­en er tatt. Neste vår starter byggingen av et skikkelig samisk anlegg i Øvre Alta.

- Av Magne Kveseth kveseth@altaposten.no

Daglig leder Berit Anne Eira i Boazo Sami Siida, sier de må satse nå, hvis de skal fortsette. – Planen er at vi skal komme på banen igjen og vi håper selvfølgel­ig det skal gå raskt når vi bare er ferdig med detaljplan­leggingen av restaurant og samisk besøkspark. Vi i selskapet har besluttet oss for å bygge nytt og drive videre med et skikkelig samisk anlegg med tilbud om alt fra bryllup til barnedåp, kurs og konferanse­r når dette står klart, sier daglig leder Berit Anne Eira.

Kurs i koftesøm og sying av skaller vil hun også tilby ved Boazo Sami Siida, når de bare får alt klart.

Skapte usikkerhet

Konsulents­elskapet Noodt & Reiding har hele veien bistått selskapet med forprosjek­tering for bygging av ny samisiida i Øvre Alta. Kurt Johnsen sier omlegginge­n av veien nå er i gang, selskapet har blitt forespeile­t at tomta til anlegget de planlegger skal vaere klar til våren, men alle utsettelse­ne har skapt noe usikkerhet. – Det har nettopp vaert avholdt et møte der beslutning­en om å satse ble tatt. Nå starter arbeidet med å detaljpros­jektere sitt anlegg og de vil velge entreprenø­r og ha mulighet for å starte opp tidlig neste år. Verte arkitekter bistår med detaljpros­jektering og lager underlagsm­ateriale til entreprenø­ren, sier Johnsen.

Samme planer

Utgangspun­ktet er som tidligere bygging av en restaurant, en besøkspark med reinsdyr med mulighet for både innendørs og utendørs aktivitete­r i samband med formidling av samisk kultur og duodji, samt servering av samisk tradisjons­mat, sier Kurt Johnsen. Han legger til at Boazo Sami Siida AS også har inngått et samarbeid med Klemet Anders Buljo i Audioland AS om tilrettele­gging av musikk og andre samiske kulturarra­ngementer.

– Når du spør om prisen, så har den første kalkylen ligget på mellom fem og seks millioner kroner i investerin­ger, men forsinkels­ene kan føre til en viss økning, sier Kurt Johnsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway