Altaposten

Ny drømmeduo fikset alle målene

Therese og Guro ga Kyrksaeter­øra en smakebit på det som kan bli høstens hit.

- Av Vidar Kristensen vidar@altaposten.no

Etter bare fire poeng på de fem siste kampene og med en toppscorer som er forsvunnet til Lyn, var det med en viss usikkerhet BULS damer møtte Kil/hemne på Kyrksaeter­øra søndag. Etter 5-0 hjemme mot det samme laget for bare tre uker siden, var det imidlertid håp om at dette ville bli en av de enklere bortekampe­ne i år.

I tillegg hadde trener Odd Inge Johansen satt sammen en helt ny duo på topp i BULS 4-4-1-1-system.

– Noen har pekt på at Guro Bell har hatt litt måltørke i år, men de som sier det har nok ikke skjønt at hun har hatt en helt annen rolle. I fjor var hun ren midtspiss, i år har hun operert i «10er-rollen» bak Runa (Lillegård). Men nå i helga var hun igjen midtspiss, og fikk dermed helt andre vilkår for å score, fastslår Johansen.

Får brukt Thereses fart

Bak Guro Bell, i den såkalte 10er-rollen, spilte Therese Vollan Kristensen, som tidligere i sesongen stort sett har spilt sentral midtbane.

– Det fungerte akkurat så bra som vi hadde håpet. Therese var fantastisk. Hun trives sentralt i banen, spesielt i mellomromm­et mellom forsvar og midtbane, der hun kan utfordre med tekniske ferdighete­r, høy fart og et godt skudd. Hun kan også legge til rette for andre, og i tillegg kan vi bruke farta hennes til å sette i gang det høye presset som vi ønsker, fastslår Johansen.

Og for en uttelling man fikk:

0-1: Therese slår corner på hodet til Guro.

0-2: Guro presser keeper, som slår et svakt utspill. Det havner hos Therese, som lobber ballen over keeper.

0-3 Guro og Therese kombinerer med flere veggspill, før Guro setter ballen i mål.

Nedrykk ikke tema

Trener Johansen er storfornøy­d med kjemien mellom de to på topp, men ønsker å spre litt glory på dem lenger bak på bana også. Han er så sikker på farta til forsvaret sitt, at jentene har ordre om å presse samtlige motstander­e høyt.

– Når vi står høyt med laget får vi presset fram situasjone­r som gir oss mål. Vi har ennå ikke møtt noen lag som har løpt fra stopperne våre, så dette er en formel vi skal bruke hele høsten, sier Johansen.

– Du ser ikke bakover på tabellen lenger?

– Nei, nedrykk er ikke noe tema. Vi trenger fire poeng på de åtte siste kampene for å vaere trygg, og det blir ikke noe problem.

– Også er det bare ett poeng til femteplass­en?

– Ja, jeg ser det, men det har ingenting å si om vi blir nr 7 eller 5. Vi er i divisjonen for å stabiliser­e oss og for å gi jenter fra Finnmark et godt tilbud, ikke for å vaere et topplag. Derfor vil vi nok i oktober gi flere unge spillere sjansen til å teste nivået, sier Johansen.

 ??  ?? SCORINGSDU­O: Sammen sto Therese Vollan Kristensen og Guro Bell Pedersen bak alle BULS tre scoringer søndag. (Foto: Lise-lotte Lund Martnes)
SCORINGSDU­O: Sammen sto Therese Vollan Kristensen og Guro Bell Pedersen bak alle BULS tre scoringer søndag. (Foto: Lise-lotte Lund Martnes)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway