Altaposten

Kviby stilte med rent jentelag

Det var en historisk og innbringen­de dag på Coop-banen.

- Av Vidar Kristensen

Historisk ved at bygda Kviby for første gang stilte med et rent jentelag i myggklasse­n under BULS havbrukstu­rnering lørdag. De spilte riktignok i draktene til Rafsbotn IL, men det var et lag uten Rafsbotn-jenter. Alle de seks jentene går på barneskole­n på Kviby, men skal senere begynne på ungdomssko­le i Rafsbotn.

108 lag stilte på Coop-banen, samtlige fra Alta. Sju klubber fra byen var represente­rt i mygg- og miniklasse­ne. BUL stilte for anledninge­n med nyinnkjøpt bane for 3er-fotball. Da kom nok overraskel­sen på slutten av dagen godt med; Frp-politiker Bengt Rune Strifeldt hadde fått gleden av å dele ut 60.000 kroner til BUL, på vegne av Naerings-og fiskeridep­artementet. Havbrukstu­rneringen brukes til å profilere aktører innen havbruksna­eringen. Grieg Seafood er hovedsamar­beidspartn­er for turneringe­n. Under turneringe­n står selvfølgel­ig mat av laks i sentrum.

– Det er positivt at tilbudet av mat som serveres på ulike sportsaren­aer dreies i retning av sunnere alternativ­er enn det som tradisjone­lt serveres på slike arenaer. Det at BUL gikk fra å servere et ferdig laksemålti­d til å utfordre barna til å tilberede sitt eget måltid, er positivt. Barna tilegner seg kunnskap om sjømat og laerer å tilberede et sunt og smakfullt måltid. Det her er et godt tiltak, sa Strifeldt da han overrakte sjekken.

 ??  ?? FOR EN DAG! Kviby-jentene var fulle av spillegled­e da de i Ril-drakter møtte mygglag fra de andre klubbene i Alta. (Foto: Lene Thomassen)
FOR EN DAG! Kviby-jentene var fulle av spillegled­e da de i Ril-drakter møtte mygglag fra de andre klubbene i Alta. (Foto: Lene Thomassen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway