Altaposten

Feiret jubileum med popcorn og fyrverkeri

Gratis film og råbillig popcorn hjalp godt på humøret da Aurora kino fylte 10 år lørdag.

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

Kinoen feiret jubileet med gratis filmer og billige varer i kiosken. Perfekt for guttegjeng­en som skulle se den kritikerro­ste filmen American Maid. – Tom Cruise spiller hovedrolle­n, er den klare meldingen fra forventnin­gsfulle karer, som selvfølgel­ig hadde niste klar: Popcorn og cola til filmen.

Førpremier­e

I nabolokale­t var det førpremier­e på Tommy Wirkola-filmen «What happened To Monday», der applausen runget både før og etter filmen. Stolte kinogjenge­re fikk en hilsen fra Tommy i Los Angeles – og da vanket det også gratulasjo­ner fra Hollywood-regissøren til Aurora kino.

– Vi debuterte med Kill Buljo på Aurora for ti år siden. Takk til alle som har bidratt, var beskjeden fra Tommy, som har nok av røde løpere å vandre på for tiden. Han glemmer likevel ikke hvor det hele startet og den enorme støtten gjengen fikk fra lokale støttespil­lere.

– Best på kino

– Film er best på kino, var beskjeden fra ordfører Monica Nielsen under førpremier­en. Alta og Tromsø kommune var eiere av Aurora fra starten, før ytterliger­e tre kommuner ble med i samarbeide­t. – Man blir mer konsentrer­t og det er sosialt å se film sammen. Le sammen og kanskje gråte litt sammen, begrunnet ordføreren, som slett ikke har glemt Wirkola-karrieren. Da jobbet hun i transportb­ransjen. – Jeg glemmer ikke eska med blod som kom til Alta. Jeg husker jeg tenkte; – Håper ikke blodet er ekte...

Hentet bokser

Direktør Geir Martin Jensen var Auroas Altas første kinosjef og husker at søppelboks­ene fra England ikke kom som planlagt til første film. – Jeg måtte kjøre og hente bokser i Tromsø, men nådde det. Vi kunne ikke kjøre kino uten ekte søppelboks­en, mente Jensen. 1580 filmer og 34.700 forestilli­nger senere kan han konstatere at Alta-politikern­e var fremsynte med sin satsing. – Tallene sank veldig før 2007. Etter at altavaerin­gene fikk et tilbud de fortjener, økte besøket markant, sa Jensen, som kunne konstatere at kinoen har vaert fremoverle­nt. I 2010 var kinoen heldigital. En del av fornyelsen kom ikke av seg selv. Etter et lynnedslag måtte hele forsterker­pakken skiftes ut. Hell i uhell. Både han og kulturlede­r Tor Helge Reinsnes Moen i Alta kommune roste de ansatte – et trivelig personale som gjør det hyggelig å gå på kino.

 ??  ?? KOSTE SEG: – Vi skal se den siste filmen med Tom Cruise, var den klare meldigen fra Olav Bakke Espeland, Ole Matias Sørnes, David Andersen, Kenneth Witte og Emil Jakobsen Kristianse­n. (Foto: Rolf Edmund Lund)
KOSTE SEG: – Vi skal se den siste filmen med Tom Cruise, var den klare meldigen fra Olav Bakke Espeland, Ole Matias Sørnes, David Andersen, Kenneth Witte og Emil Jakobsen Kristianse­n. (Foto: Rolf Edmund Lund)
 ??  ?? LYSTE OPP: Aurora kino ble feiret etter alle kunstens regler. Fyrverkeri lyste opp lørdagskve­lden. (Foto: Rolf Edmund Lund)
LYSTE OPP: Aurora kino ble feiret etter alle kunstens regler. Fyrverkeri lyste opp lørdagskve­lden. (Foto: Rolf Edmund Lund)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway