Altaposten

– LO har ikke noe her å gjøre

Vgs-elevene fikk servert valgargume­nter fra partiene – og LO.

- Av Tom Skoglund tom@altaposten.no

Venstre-politiker Trine Noodt var blant de som deltok på valgtorg-stand i glassgata hos Alta vgs denne uka. Her var hun sammen med flere øvrige politiske parti – og med arbeidstak­erorganisa­sjonen LO.

At LO dukker opp midt blant partiene får både henne og makker Leif Wasskog til å reagere:

– LO henvender seg her til de som skal stemme for første gang, og under dekke av å drive med opplysning så driver de egentlig politisk reklame for Arbeiderpa­rtiet. Elevene fikk dette presentert på en slik måte at LO var der med et nøytralt budskap, det var de ikke. Jeg synes dette er utidig. Det passer seg ikke, sier Noodt.

Wasskog mener LO aldri burde dukket opp her:

– Det bør kun vaere partier som stiller liste til Stortingsv­alget eller Sametingsv­alget som bør få stille på slikt. Mange organisasj­oner ønsker nok tilgang til et slikt valgtorg, derfor blir dette et overtramp. Det er spesielt problemati­sk da dette for mange ungdommer er selve introduksj­onen til demokrati i praksis, sier Wasskog.

Rådigver Gisle Holsbø Eriksen hos Finnmark fylkeskomm­une registrere­r kritikken, og sier praksisen vil bli tatt opp.

– Skolene selv organisere­r valgtorgen­e i dag, men vi tar med oss innspillet i forhold til neste runde om to år, sier han.

 ??  ?? LO PÅ STAND: LO tok plass ved siden av de valgbare partiene under valgtorget ved Alta videregåen­de skole. (Foto: Trine Noodt)
LO PÅ STAND: LO tok plass ved siden av de valgbare partiene under valgtorget ved Alta videregåen­de skole. (Foto: Trine Noodt)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway