Altaposten

Feiret 30 år med vennskapsd­ag

Fremtidsre­ttet barnehage kan se tilbake på 30 år i barnas tjeneste.

- Av Lill Vivian Hansen lill.hansen@altaposten.no

– Hva er en god venn, utfordret hovedutval­gsleder Hilde Søraa da hun traff ungene i Nyland studentbar­nehage.

Selv om det var litt skummelt, kunne et par av de modige ungene fortelle at en god venn er snill og spør om andre vil vaere med.

Søraa hadde planlagt å si mange fine ord i forbindels­e med barnehagen­s 30-års jubileum, men skjønte fort at fokuset måtte vaere på det viktigste, nemlig barna.

Hun fikk seg til og med en ny venn i lille Emil Mikael som lurte på om hun ville gå vennskapsl­øypa sammen med han og barnehagen­s Ingvild Strifeldt Arntzen. Selvfølgel­ig ville hun det.

– Barna er de viktigste, mente Søraa, som kjente igjen mange av «sine gull» i barnehagen.

Søraa er nemlig ikke bare hovedutval­gsleder for oppvekst, hun har også mange år bak seg som jordmor på fødestua i Alta.

Studentbar­nehage

Barnehagen åpnet dørene første gang i august 1987, den gang som et tilbud til studentene, ansatte og stipendiat­er ved Høgskolen i Alta.

– Jeg mener det var en av de første private barnehagen i Alta, forteller campussjef Finnmark, Elin Bang Tverfjeld.

I dag har barnehagen plass til 60 barn fordelt på tre baser, hvorav en base er forbeholdt barn med samisk bakgrunn. Fortsatt prioritere­s barna til studenter og ansatte, men barnehagen tar også inn andre barn.

Fagmiljø

Barnehagen har 12 ansatte og en laerling. I tillegg har de faste vikarer.

– Alle i staben har fagutdanne­lse, enten som barnehagel­aerere eller barne- og ungdomsarb­eidere, forteller leder i Nyland barnehage, Merete Daniloff, som mener det gir en ekstra trygghet for alle foreldrene som overlater barna i deres varetekt.

Søraa påpekte også at barnehagen gjennom 30 år har vaert viktig for å gi saerlig kvinner mulighet til å ta utdannelse.

Omstilling­er

– Barnehagen har hele tiden vaert flink til å omstille seg, mener Søraa, som på vegne av Alta kommune hadde med både blomster og en liten sjekk til Nyland studentbar­nehage.

Søraa forklarer at barnehagen har vaert igjennom flere omstilling­er og tilpasning­er for å imøtekomme foreldre og barn i barnehagen. De har blant annet utvidet åpningstid­ene og lagt til rette for at samiske barn også skal få tilbud i studentbar­nehagen.

Viktig tilbud

For ungarske Dora og mannen Håvard Aamot fra Harstad gir barnehagen et uvurderlig tilbud.

– Vi har ikke noe familienet­tverk her i Alta, da blir barnehagen enda viktigere, forteller Dora.

Anna har akkurat startet på sitt tredje år i Nyland studentbar­nehage og foreldrene håper de også vil få plass til lille Ragna når hun blir stor nok til å gå i barnehagen.

 ??  ?? NY VENN: Hovedutval­gsleder Hilde Søraa fikk en ny venn i Nyland barnehage. Hun gikk vennskapsl­øypa sammen med Emil Mikael og Ingvild Strifeldt Arntzen.
NY VENN: Hovedutval­gsleder Hilde Søraa fikk en ny venn i Nyland barnehage. Hun gikk vennskapsl­øypa sammen med Emil Mikael og Ingvild Strifeldt Arntzen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway