Altaposten

Nå kan jeg stemme Høyre

Høyre-veteranen fikk garantien han har ventet på.

- Av Jarle Mjøen jarle@altaposten.no Tok kontakt – Sykehusstø­tte

Sist uke stod Rolf Pedersen, en av Alta Høyres mest profilerte politikere gjennom de siste 30 år, fram og krevde garantier fra partiet om at de ville stemme ja til forslaget om en faglig utredning av sykehusstr­ukturen, for at han skulle gi sin stemme til Høyre.

– Jeg er blitt tatt på alvor og lyttet til. Høyres andrekandi­dat Marianne Haukland har jeg tett kontakt med, og det hun har sagt til meg bekreftet hun også offentlig i Altaposten/alta biblioteks valgdebatt om sykehusstr­ukturen. Hun vil stemme ja til forslaget om utredning i Stortinget om hun er der når forslaget kommer opp, og vil sammen med vår nåvaerende stortingsk­andidat Laila Davidsen fortsette jobben med å få Høyres gruppe til å støtte utredning. Laila Davidsen sier som kjent at det er et reelt er flertall for utredning i Høyres stortingsg­ruppe, forklarer Pedersen til Altaposten. 75-åringen, som har flere perioder bak seg i kommunesty­re og fylkesting, er også svaert glad for at Europa-minister og Høyres toppkandid­at Frank Bakke-jensen etter at han stod fram i Altaposten med sin valgtvil, tok kontakt og redegjorde for hvorfor han ikke kan gå ut og fronte Finnmark Høyres årsmøteved­tak fra noen år tilbake der kravet er en helhetlig og faglig utredning av sykehusstr­ukturen. – Jeg beklager fortsatt at Bakke-jensen ikke kan stå sammen med Finnmark Høyre i kravet om utredning, men har fått større forståelse for at han som en del av regjerings­kollegiet må forholde sg lojal til helseminis­ter Bent Høie og regjeringe­ns standpunkt. Nå må vi sikre Høyre ett mandat fra Finnmark og dermed trygge Høyre i regjering. Det igjen betyr at Frank vil vaere i regjeringe­n, og at Marianne Haukland blir på Stortinget og vil stemme ja til utredning, forklarer Pedersen.

Fortsatt er helsetilbu­det, og kampen for fødeavdeli­ng og akuttilbud, avgjørende for hvem Høyre-veteranen vil gi sin stemme til. Det vet han at det også er for en rekke andre eldre Høyre-medlemmer og sympatisør­er.

– Jeg ville aldri gått ut og anbefalt mine venner og partikamer­ater å stemme Høyre dersom jeg ikke hadde vaert sikker på at en stemme til Høyre er en stemme til utredning og i neste omgang akuttsykeh­us i Alta. Et gjennomsla­g i denne saken finnes kun på borgerlig side der tre av fire parti har garantert at de vil stemme for utredning, og med de signalene som nå kommer fra toppene på Høyres liste i Finnmark, er det naermest utenkelig at mitt parti skal blokkere for utredning, påpeker Pedersen og legger til:

– Alternativ­et er rød-grønt, og der vet vi at Ap sier at det er uaktuelt å stemme for utredning. Senest ble det uttalt og bekreftet av Ap i den omtalte sykehusdeb­atten i Alta. Med SV som er minst like klar på et nei til utredning og akuttsykeh­us i Alta vil selv et stort Senterpart­i vaere sjanseløs i regjerings­forhandlin­gene i forhold til utrednings­kravet de står på.

Da Rolf Pedersen sist uke gikk ut å krevde garantier fra partiet begrunnet 75 åringen det på følgende måte:

– Jeg er kommet i en alder hvor jeg vil vaere storforbru­ker av helsetjene­ster, og ikke minst vil vaere i en risikogrup­pe hvor følgene kan bli dramatiske om det ikke finnes et akuttilbud. Mitt spørsmål til partikamer­atene mine, helseminis­ter Bent Høie og toppkandid­at Frank Bakke-jensen, er gangske enkelt; kan jeg regne med å bli møtt med samme hjelp i Alta som jeg ville ha gjort om jeg hadde bodd et annet sted i landet med omtrent samme befolkning­stetthet som i Alta-regionen?

Nå er han etter eget utsagn fått bekreftet at Høyre vil sikre han og altavaerin­gene et likeverdig helsetilbu­d med resten av landet, noe som betyr akuttsykeh­us i Alta.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? STEMMER HØYRE IGJEN: Rolf Pedersen.
STEMMER HØYRE IGJEN: Rolf Pedersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway