Altaposten

Sykehussak­en og valget

- Eva K. Bjørnstad

Ser at mange er opptatt av sykehussak­en, og vil nok gi sin stemme til ett av de partiene som har forpliktet seg til å jobbe for å få en utredning av sykehusstr­ukturen på plass.

Her har vi to klare alternativ, Venstre med Trine Noodt på førsteplas­s og Frp med Bengt Rune Strifeldt på samme plass. Dette er en så viktig sak for innbyggern­e i Alta, Kautokeino og kanskje også Loppa, at vi bør vise det når vi går til valgurnene 11. september, ved å gi vår stemme til et av disse partiene. Men her har også Ap- og Sv-velgerne i Alta en mulighet å vise at DE HAR MAKT, ved å stemme Venstre eller Frp. Det var jo kun de to partiene, hvor sentrale politikere tok bryet med å komme hit for å holde appell i forbindels­e med protesttog­et vi hadde i august.

Hvis alle vi som var og gikk i tog 26. august mene noe med vårt krav om et bedre helsetilbu­d, har vi en gyllen anledning til å vise det, ved å stemme Venstre eller Frp, parti som vi vet vil jobbe for/med saken. Og hvis alle i regionen (Alta, Kautokeino og Loppa) stemmer på Noodt og Strifeldt vil jeg tro sjansen for at begge kommer på Tinget er stor. Kommer de inn, vil muligheten til å få realisert vårt ønske om akutt- og fødetilbud stå mye sterkere, og kanskje også vinne frem i kommende stortingsp­eriode.

Det vil vaere bortkastet å stemme Senterpart­iet, da de skal gå i allianse med Ap dersom det blir rød/grønt flertall etter valget og da er slaget tapt for oss som ønsker akutt- og fødetilbud til Alta. Tror neppe at Slagsvold Vedum gir avkall på regjerings­taburetter til fordel for Altas krav om bedre helsetjene­ster, når Ap så klart har sagt ifra at vi har et utmerket helsetilbu­d og ingen ting å klage over. Støre vil nok bruke partipiske­n også på Senterpart­iet i denne saken. Og ikke nok med det, de (Ap) skal jo også reversere «Fritt sykehusval­g» om de kommer til makta og da må vi til Hammerfest om vi vil det, eller ikke. Så for all del Sp-, Ap- og SV velger ikke gi din stemme til et av disse partiene, da er vi garantert og ikke få et bedre helsetilbu­d enn det vi har i dag.

Et annet argument for å stemme Venstre eller Frp er at Finnmark folkerikes­te kommune blir represente­rt på Stortinget, noe den ellers ikke vil bli, da de øvrige partiene som stiller liste ikke har en Altavaerin­g på den øverste plassen. Ser vi for oss en lokaliseri­ngsdebatt Alta vs Hammerfest f.eks., er det ikke tvil om hvem som vinner den kampen, med et Finnmark Ap som styres av ordføreren i Hammerfest. Tviler på at de to som står øverst på Ap-lista vil kjempe for Alta, og vi har ikke flust av støttespil­lere i resten av listetoppe­ne fra Finnmark heller. Og da er det viktig at enten Noodt og/eller Strifeldt kommer inn. De er gode talsperson­er både for Finnmark og Alta.

Godt valg!

 ??  ?? Eva K. Bjørnstad.
Eva K. Bjørnstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway