Altaposten

Politiker-rolf er godtroende

- Steinar Hardersen

Rolf Pedersen har fått noe avisoppmer­ksomhet om sin tvil og tro om Høyre i Altas sykehussak. Først tvil, så tro. Han har nå fått en telefon fra Frank Bakke-jensen. Derfor tro nå.

Hverken Høyrekandi­dat Marianne Haukland eller Bakke-jensen har lovet noen som helst om utredninge­r av sykehusstr­ukturen i Vestfinnma­rk. «Naersykehu­set» i Alta er vedtatt av Bent Høie og Stortinget. Det naermeste Haukland har vaert en lovnad, var da hun uttalte på «Altaposten»s politiske debatt forleden: «Så må ae jo si at dersom det finnes muligheter for en annen type organiseri­ng av sykehusstr­ukturen i Finnmark, som gir et mere utstrakt tilbud som det vi har i dag, så kommer vi til å støtte det». Det var jo bare for Haukland å slå opp i sin egen og kommunesty­rets bestilte utredning fra Oslo Economics. Der er det fullt av «muligheter for en annen type organiseri­ng».

Debattlede­r Jarle Mjøen ønsket håndsoppre­kking på spørsmål om hvem som støttet utredning i Stortinget og støtte for et fullverdig akuttsykeh­us i Alta. Haukland forholdt seg i ro. «Der ser vi at Høyre støtter Arbeiderpa­rtiet og SV», fastslo Mjøen. Samme passive holdning hadde Haukland til spørsmålet om et fullverdig akuttsykeh­us i Alta. Frank Bakke-jensen er nok mer opptatt av å få bevilget 900 mill Eøs-penger fra Norge til Portugal, enn å slåss for sykehusord­ningen for Alta. De tre årene før han ble Eøs-minister satt han i Stortinget og var neppe så bundet til helseminis­ter Høie, at han ikke kunne jobbe for Alta. Bakke-jensens spagatgymn­astikk er å få Høyre-stemmer fra hele fylket. Hammerfest og hele østfylket. Da lar man vaere å love noe som helst stridbart for Alta.

Begge stortingsk­andidatene for Finnmark Høyre kommer med bare uforplikte­nde og ukontrolle­rbare lovnader. Skal man flytte fra tvil til tro av slikt? Som Høyremann og venn har jeg likevel respekt for Rolfs beslutning etter sin gjenvunnet tro. Selv stoler jeg ikke på Høyre i sykehussak­en.

 ??  ?? STOLER IKKE PÅ HØYRE: Steinar Hardersen.
STOLER IKKE PÅ HØYRE: Steinar Hardersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway