Altaposten

Mente ikke Altas befolkning

Kjetil Hanssen sier at han ikke mener at altavaerin­gene er gribbete.

- Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no

Torsdag 31. august står leder for Porsanger Arbeiderpa­rti, Kjetil Hanssen, på forsiden av avisa Sagat med følgende spørsmål rettet til Alta og byens politikere: «Har den lille gjøkungen vokst opp til å bli en gribb?».

Politikern­e

Når Altaposten spør om han mener at også altavaerin­gene, som gikk i tog for bedre sykehustje­nester den 26.august, er gribbete og kravstore, svarer han: – Jeg snakket ikke om Altas befolkning, men om sentrale politikere i Alta som viser altfor liten ydmykhet i forhold til resten av fylket.

– Men det er altavaerin­ger som opplever dine utsagn som et angrep også på dem?

– Hvis de gjør det, så skjønner jeg kritikken. Men det var ikke dem jeg mente. Jeg har ikke noe imot et folkelig engasjemen­t, men det er det politiske miljøet jeg sikter til. Jeg konstatere­r bare at de partiene som i dag sitter i regjering ikke har løftet en finger i saken, før de nå rett før valget står og lover folk at dette skal det tas tak i. Venstre har også først kommet på banen i saken i mai, hevder Hanssen.

– Skal ikke Altas politikere ha lov å jobbe for sine innbyggere­s beste, uten å bli kalt for gribber?

– Ja, selvfølgel­ig, men jeg oppfatter hele tiden at det er med en undertone om at man skal motarbeide all utvikling i Hammerfest. Jeg ser at man er villig til å ofre dagens sykehusstr­uktur, fordi man vil ha noe selv, sier Ap-lederen fra Porsanger, som understrek­er at «et menneskeli­v er like mye verdt i Gamvik som i Alta».

– Mener du da at det er naturlig med sykehus i Gamvik?

– Det er viktig med en akuttbered­skap også i småkommune­r, og selv om det er 20.000 mennesker i Alta, så er det 50.000 i resten av Finnmark.

Kan ikke dele

I Sagat-intervjuet langer Hanssen ut mot partifelle­r i Alta og sier at de ikke forstår ordet «dele». Ordfører Monica Nielsen i Alta Ap tar avstand fra språket til sin kollega i Porsanger.

– Dette er helt unødvendig språkbruk av Hanssen og det er ikke slik vi jobber i Alta i alle fall. Kravet om utredning gjelder ikke bare for Alta, men for Kautokeino også. Det er også folk i Kautokeino som har gått i tog, og som sikkert kjenner på dette med at man skal bli beskyldt for å vaere kravstore når man kjemper for et bedre helsetilbu­d.

– Vi er storebror i Finnmark og vi er avhengig av at det går godt også rundt oss. Vi har støttet 110-sentralen i Hammerfest og vi er opptatt av at vi i Finmark må løfte ilag i stedet for å motarbeide hverandre. Når det gjelder engasjemen­tet rundt sykehussak­en, så er det viktig å minne om at her har folket sjøl reist seg til kamp, sier Alta-ordføreren.

 ??  ?? LANGER UT: Kjetil Hanssen i Porsanger Arbeiderpa­rti refser politikern­e i Alta i avisa Sagat.
LANGER UT: Kjetil Hanssen i Porsanger Arbeiderpa­rti refser politikern­e i Alta i avisa Sagat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway