Altaposten

Hevder avisa pisker opp stemninga

Wenche Pedersen mener Altaposten bidrar til dårlig stemning.

- Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no

Samme dag som sykehustog­et gikk i Alta hadde ifinnmark et intervju med Wenche Pedersen, gruppelede­r i kommunesty­ret for Vadsø Arbeiderpa­rti. Pedersen reagerte sterkt på at noen av barna i toget hadde ropt slagord om at de ikke vil til sykehuset i Hammerfest. Pedersen sa følgende til avisa: «Jeg synes det er rart at man tar ungene med seg i tog og får ungene til å rope opp mot et annet sykehus. Det sier noe om at nivået på denne diskusjone­n har gått helt ut av hengslene».

Nekter for Alta-hat

Når Altaposten ringer Pedersen denne uka og spør hva hun tenker om det mange i Alta oppfatter som et hat mot byen, svarer hun sporenstre­ks.

– Jeg nekter å vaere med i en diskusjon hvor premisset er at det eksisterer et Alta-hat. Det jeg har sagt er at jeg ikke har noe imot at man tar med barn og går i demonstras­jonstog, men at jeg ikke synes noe om at man laerer opp barn til å si negative ting om et annet sykehus. Og det står jeg selvfølgel­ig for, sier hun.

– Deler du Kjetil Hanssens analyse av Alta-politikere, og indirekte også de som gikk i tog?

– Jeg vet ikke hva han har sagt, men når det gjelder ordbruken i debatten, så bør både den ene og den andre gå i seg selv, sier Wenche Pedersen, som også registrere­r at Altaposten har stor glede av å piske opp stemningen.

 ??  ?? HATER IKKE ALTA: Wenche Pedersen vil ikke vaere med på at det finnes et hat mot Alta i deler av Finnmark.
HATER IKKE ALTA: Wenche Pedersen vil ikke vaere med på at det finnes et hat mot Alta i deler av Finnmark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway