Altaposten

– Bussen kan gjerne gå om Saga

Busspassas­jer John Harald Skum tar jevnlig bussen fra Tverrelvda­len.

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

– Jeg tar bussen fra Tverrelvda­len flere ganger i uka. Jeg vet en del ungdommer bruker den om ettermidda­gen og kvelden. Jeg bruker den til jobb, og av til hjem igjen, sier John Harald Skum.

Men ofte er han den eneste passasjere­n om morgenen. Av og til er de fem passasjere­r.

– I begynnelse­n la jeg ut bilder Tverrelvda­len-sida og oppfordret flere til å ta bussen, sier Skum.

For han var ruta etterlengt­et, og noe han hadde jobbet for. Da ruta ble satt opp, syntes han at han måtte bruke den.

– Jeg er veldig glad for at tilbudet har kommet. Bussen passer perfekt med min arbeidstid, og jeg begynner klokka åtte, sier John Harald Skum.

Ti over fire går bussen tilbake. Skum tror klokkeslet­tene kan passe for mange i Dalen.

– Hva tenker du om bussen hadde gått oppom Saga skole?

– Jeg synes ikke det hadde gjort noe. Det er bare om å gjøre at man ikke kommer for sent til sentrum. Jeg tror ikke det er snakk om så mange minutter i forskjell, sier Skum.

– Jeg har spilt denne ruteendrin­gen inn til fylkeskomm­unen og venter spent på svar fra dem. Jeg tror det er mulig å få endret dette ganske fort, kanskje i løpet av noen få uker, sier Gjermund Abrahamsen Wik optimistis­k.

Fylkeskomm­unen avventer

Hos Finnmark fylkeskomm­une har ikke rådgiver Henrik Seppola Larsen ennå tatt stilling til denne ruteendrin­gen.

– Jeg vet at Gjermund (Abrahamsen Wik, journ.anm) har kommet med det innspillet, men vi har ikke vurdert det ennå. Om det er praktisk mulig er noe vi må se på. Det er snakk om noen få kilometer ekstra, men det er et kostnadssp­ørsmål. Men vi har en god dialog med kommunen og vil vurdere dette sammen med dem, sier Seppola Larsen.

– Så du er ikke like optimistis­k som Gjermund om at dette kan skje veldig fort?

– Siden det er en mindre ruteendrin­g vil det behandles administra­tivt. Yrkestrans­portforskr­iften sier at ruteendrin­ger må vaere publisert fire måneder før iverksette­lse. Vi kan dispensere fra disse forskrifte­n, men det bør vaere gode grunner for det, sier han.

– Vi vil gjøre en vurdering på om det er praktisk mulig. For de som bor i Tverrelvda­len og ønsker faerrest mulig avstikkere, så vil det kanskje bli en omvei og øke reisetida, sier han.

– Blir bussen til Tverrelvda­len brukt?

– Ja, vi har ganske godt belegg på den ruta, sier Henrik Seppola Larsen.

 ??  ?? BUSSPASSAS­JEREN: John Harald Skum jobber på Alta bibliotek. For han er det perfekt å ta bussen fra Tverrelvda­len til jobb. (Arkivfoto: Magne Kveseth.)
BUSSPASSAS­JEREN: John Harald Skum jobber på Alta bibliotek. For han er det perfekt å ta bussen fra Tverrelvda­len til jobb. (Arkivfoto: Magne Kveseth.)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway