Altaposten

Nostalgisk gj med Silverstoe­nhør one

For 40 år siden fartet altabandet Silverston­e land og strand rundt.

- Av Magne Kveseth kveseth@altaposten.no

Nå får alle altavaerin­ger muligheten til et gjenhør med sine favoritter, for når gruppa arrangerer eget 40-årsjubileu­m, skjer det på restaurant Pernille på Scandic hotell.

Som den gang

– Vi kommer til å ha hele den opprinneli­ge besetninge­n i bandet, med unntak av avdøde Ivan Jonas, som er med oss i tankene, sier Jostein Johansen til avisa.

Han forteller at dette blir en helaften utenom det vanlige, der gruppa vil spille låter fra hele den 40-år lange epoken som Silverston­e vil gå gjennom. Sist altavaerin­gene kunne oppleve gruppa var i 2010, da de spilte på Alta soul- og bluesfesti­val og også hadde to opptredene­r på hotellet.

– Blant annet spilte vi sammen med en blåsergrup­pe. Når vi nå skal på scenen igjen blir det beinhard øving en drøy måned framover, slik at vi kan by på det aller beste, sier Jostein.

Han har selv vaert litt i vinden de siste ukene for teksten til «Sykebil over Sennaland», som ble brukt under sykehusaks­jonens storarrang­ement.

– Den teksten kom rett og slett av seg selv, jeg bare lukket øynene og så var den der, sier Jostein.

Alle aktive

Silverston­e som spilte profesjone­lt i fem år fra 1977 til 1982, består av Jostein som spiller gitar og synger, Arild Sandvik på keyboard, Bjørnar Pedersen , gitar og sang, Thor Bang, bass, Sigfred «Sissen» Iversen, vokalist og Sverre T. Heggeli, trommer.

– Det som er litt artig med gruppa Silverston­e, er at vi alle sammen på en eller annen måte stadig er aktive musikere. Da vi spilte profesjone­lt var vi på sett og vis i elitedivis­jonen av band som reiste land og strand rundt og spilte, og det sier jeg ikke for å skryte, det var bare sånn, sier Jostein, som langt mer enn fokus på seg selv ønsker at vi skal fokusere på gruppa og arrangemen­tet som de steller i stand for å markere sitt 40-årsjubileu­m.

Nostalgi

– Vi skal altså lage et nostalgisk show den 14. oktober og alle som har lyst til å vaere med på dette arrangemen­tet må kjøpe seg billett i resepsjone­n på Scandic, her er det rett og slett først til mølla, sier Jostein. Han husker tilbake til da gruppa i 1980 spilte inn plate i Arne Bendiksens studio i Oslo. Plata het «Hjemlengse­l» og en av låtene het 1990, om hvordan de 10 år før tenkte seg det ville vaere i verden i 1990.

– Nå er 1990 hele 27 år siden og det er godt å tenke på at alle gruppas medlemmer stadig er aktive musikere i en eller annen sammenheng, sier Jostein. Selv skriver han stadig ny musikk, men ingen av hans låter de siste årene kan måle seg med «Å kjaere Alta», eller med en som går bra på youtube, «Sove kan dem gjøre sørafor», forteller musikeren.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway