Altaposten

Drømmedag for Aila

Aila Rottem (12) imponerer trenere og lagvenninn­er.

- Av Vidar Kristensen vidar@altaposten.no

33 barn fra hele Norge skal sammen få møte to eliteserie­spillere til kamp, under en eliteserie­kamp nå i høst. Mandag fikk Alta If-spiller Aila Rottem vite at hun er en av disse 33 spillerne mellom 8 og 12 år som får vaere med på denne kampen, som bare går under navnet «drømmekamp­en».

– Hun visste at hun var nominert, men det var ikke før vi kjørte et arrangemen­t i Alta idrettspar­k mandag sammen med Eurosport at Aila fikk vite at hun var tatt ut, forteller Lise-lotte Lund Martnes, som er en av fire trenere for Aila og hennes 30 lagvenninn­er på Alta IF J12.

Det var Lund Martnes som hadde nominert Aila.

Ingen begrensnin­ger

Aila fikk påvist ondartet hjernesvul­st i 2012, og har gradvis mistet synet som følge av dette. Svulsten kan ikke stråles eller fjernes på andre måter på grunn av beliggenhe­ten, og Aila blir derfor aldri frisk. På grunn av svulsten har hun bare 10% syn igjen på høyre øye og 85% syn igjen på venstre.

– At Aila har kreft og nedsatt syn legger man ikke merke til hvis man ikke vet om det. Hun klager aldri, men jobber derimot hardere enn de fleste for å vaere med på både håndball og fotball, forteller Lund Martnes.

Aila liker ikke styr og oppmerksom­het, men går helst stille i dørene.

– Samtidig er det hun har vist de siste årene helt fantastisk. Aila ser ikke begrensnin­gene, selv om hun har sterkt nedsatt syn. Dette viser at det er normaliser­ende å drive idrett, der hun får stille på lik linje med alle andre. Aila trener masse på egenhånd og tar nye steg hele tiden, forteller Lund Martnes, som har fulgt Aila siden hun gikk i andre klasse.

Plaffet i rumpa

Under seansen på Jubileumsb­anen på Aronnes mandag stilte nesten hele J12-laget opp, sammen med fire spillere hver fra A-lagene til BUL damer og Alta IF herrer. Eurosport var til stede og filmet trening, showkamp og crossbar challenge. Her skulle A-spillerne treffe tverrligge­ren. De som ikke traff måtte stille seg i mål med rumpa rett ut. Så ble de plaffet på med ball av 20 treffsikre 12-åringer. Ikke en gang, ikke to ganger, men tre ganger før fotografen fra Eurosport var fornøyd.

Etterpå stilte Vegard, Thomas, Felix og Runar fra Alta IF og Guro, Therese, Oda og Eline fra BUL til showkamp sammen med Aila og resten av jentene.

– Det ble en ordentlig drømmedag for Aila. Jeg tror de andre jentene unner henne dette, og beundrer henne for det hun klarer til tross for sitt handikapp, sier Lund Martnes.

Sov med drakta

Etterpå fikk hun signerte drakter fra de to nevnte lagene.

– Natta etter sov hun med draktene på, humrer Lund Martnes.

Aila er altså en av totalt 33 unge helter fra hele Norge som er plukket ut til å vaere med på showkampen mot to eliteserie­spillere. Ingen vet foreløpig når og hvor, men det snakkes om at det blir på Vålerengas splitter nye stadion på Valle, som åpner til helga.

 ??  ?? STOR STAS: Aila Rottem fikk Runar Overviks signerte drakt og Bul-drakt signert av alle damespille­rne, da Eurosport dukket opp på Aronnes. (Foto: Marita Boine)
STOR STAS: Aila Rottem fikk Runar Overviks signerte drakt og Bul-drakt signert av alle damespille­rne, da Eurosport dukket opp på Aronnes. (Foto: Marita Boine)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway