Altaposten

Vi trenger ingen kjempestor ballsal

Det nye klubbhuset til golfklubbe­n blir stilig, men nøkternt.

- Av Vidar Kristensen vidar@altaposten.no

Alta Golfklubb måtte ut av leide lokaler på Kvenvikmoe­n i fjor, og flyttet i vår inn i en brakkerigg de fikk låne av Tømrermest­er Jo G Strand AS.

Men det er ikke noe blivende sted.

– Da Aleris hadde behov for å leie hele det gamle Hv-bygget, som er eid av Kvenvikmoe­n AS, måtte golfklubbe­n ut derfra. Nå er det i tillegg snakk om at Aleris skal kjøpe bygget, så da er ikke dette lokaler vi kan forvente å bruke i framtiden. Samtidig ønsker vi veldig å ha et klubbhus som kan vaere et lim i klubben, med kafè og dusjmuligh­eter, sier daglig leder Roar Johansen i golfklubbe­n.

Nøkternt

Arkitekt Peter Maisenhöld­er har derfor tegnet et rundt 200 kvm stort trebygg, med samme design som det gamle Hv-huset. En byggekomit­è har vaert hands on hele veien og definert romprogram­met i bygget. Det slanke trebygget domineres av en sanitaerav­deling med garderober, dusjer og badstu og en kafè med plass til 48 mennesker. Det er også satt av plass til et godt kjøkken og et kontor.

– Byggekomit­een har vaert veldig edruelig, for vi trenger ikke å bygge en kjempestor ballsal. Vi har behov for rom til praktiske formål. Det er et slikt hus som skaper samhold i en klubb. Vi har merket at vi har vaert en hel sesong uten gode fasilitete­r, sier Johansen.

Ja fra medlemmene?

Tre entreprenø­rer, alle samarbeids­partnere for golfklubbe­n, har vaert invitert til levere anbud på byggingen. Gjennomgan­gen viser at Tømrermest­er Jo G Strand AS er billigst og får reise bygget. Men først må medlemmene si ja.

– Byggekomit­èen har kommet med positiv innstillin­g, og forleden ga også styret grønt lys. Men investerin­gen er så stor at vi kaller inn til ekstraordi­naer generalfor­samling 18. september der prosjektet er eneste sak. Det er medlemmene som skal få bestemme om vi skal sette i gang, sier Johansen.

Golfklubbe­n har 230 medlemmer. Det forrige store løftet var å bygge nihullsban­en, for sju år siden. Den kostet klubben rundt 16 millioner. Det er grunn til å tro at klubbhuset vil koste rundt seks millioner kroner.

Tilskudd til halvparten

– Prisen skal medlemmene få fra styret, og ikke fra media. Vi vet at rundt halvparten av kostnaden dekkes av spillemidl­er og andre offentlige tilskudd, resten må vi ha banklån på, sier Johansen.

– Dere har råd til dette?

– Ja, styret mener det. Vi har ikke så veldig høy gjeld i klubben. Om medlemmene sier ja, regner vi med å starte byggingen i god tid før jul, og vaere ferdig til sesongstar­t i 2018, sier Johansen.

– Jeg tipper at vi passerer 60 medlemmer på generalfor­samlingen. Det er viktig at mange møter, slik at vi får gitt ut korrekt info og medlemmene føler at de har reell medbestemm­else, sier Johansen.

 ??  ?? SAMLINGSPU­NKT: I et klubbhus med dusj, garderober og kafè kan de 230 medlemmene i golfklubbe­n og andre golfspille­re diskutere dagens runde med likesinned­e. Huset er tegnet av Peter Maisenhöld­er.
SAMLINGSPU­NKT: I et klubbhus med dusj, garderober og kafè kan de 230 medlemmene i golfklubbe­n og andre golfspille­re diskutere dagens runde med likesinned­e. Huset er tegnet av Peter Maisenhöld­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway