Altaposten

– Ingen jaevel skulle komme bakfra og ta meg

Bøyd stag og punktert hjul hindret ikke Bjørn-terje Heggeli fra å bestige pallen nok en gang.

- Av Vidar Kristensen

Under helgas Nm-runde i rallycross på Solør maktet Alta-kjøreren noe han aldri før har klart: Å gå direkte til A-finalen etter fire innledende heat.

– Tidligere har jeg kun kvalifiser­t meg via B-finalen, men denne gangen hadde jeg to veldig gode omganger, og kvalifiser­te meg dermed direkte, forteller Heggeli.

Helga startet trått med bare 11. beste tid i første omgang, hele seks sekunder svakere enn den desidert beste kjøreren i denne klassen, NMK Hålogaland­s Jonas Dalseth Jacobsen. Det var en nedtur, etter at Heggeli gikk helt til topps i forrige rallycross­runde.

– Bilen fusket og innstillin­gen på demperne passet ikke banen på Solør. Heldigvis fikk vi justert bilen før 2. omgang, og da gikk det mye bedre, forteller Heggeli.

Han forbedret tiden med fire sekunder, og klatret dermed helt opp i teten. Han ville derned vaere klar for A-finalen hvis han unngikk store feil og uhell i fjerde omgang.

– Jeg safet inn til sjette beste tid, og det holdt greit til A-finale, forteller Heggeli.

I A-finalen stupte han ut fra start, og allerede i første sving var det bare marginer om å gjøre at han ikke forsvant rett ut av løpet.

– Jeg var nok litt hissig på grøten. Ingen jaevel skulle komme bakfra og ta meg på innern. Dermed la jeg bilen altfor langt inn på curbsen, punkterte på et forhjul og bøyde et stag i forstillin­gen. Ut på det neste strekket merket jeg at rattet måtte vris 90 grader for at jeg skulle kunne kjøre rett fram. Jeg klarte å holde konkurrent­ene bak meg, men mistet hele veien metere til Jacobsen foran meg.

– Kunne du tatt han hvis bilen hadde vaert i orden?

– Nei, han er raskest i nesten alle omganger og kjører sinnssykt bra. Han kjører så fine spor og helt kontroller­t, så han er i en egen klasse, sier Heggeli.

Andreplass­en var hans tredje pallplasse­ring i år, men det blir neppe noen pallplass sammenlagt.

– Jeg hadde for mange dårlige løp i starten av sesongen og plukket ikke nok poeng. Kanskje klarer jeg en fjerdeplas­s totalt, vi får se etter runden i Skien om tre uker, sier Heggeli.

 ??  ?? NY JUBELHELG: Bjørn Terje Heggeli er i løpet av kort tid blitt en av landets beste rallycross-sjåfører. I helga ble det andreplass på han og Fiestaen. (Foto: Ken Arne Brox)
NY JUBELHELG: Bjørn Terje Heggeli er i løpet av kort tid blitt en av landets beste rallycross-sjåfører. I helga ble det andreplass på han og Fiestaen. (Foto: Ken Arne Brox)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway