Altaposten

Stort minus for rocken

Aronnesroc­ken må vurdere å ta betalt.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Gratisfest­ivalen går mot et betydelig underskudd.

Røde tall

– Vi har ikke fått alle de økonomiske detaljene på plass, for vi har ikke fått alle regningene i hende, men alt tyder på et betydelig underskudd, sier styreleder i Aronnesroc­ken, Rune Suhr Berg.

– Hva betyr det?

– At underskudd­et i år blir på minst 100.000 kroner eller mer, og det betyr at vi nå må ta grep, sier Berg, som forklarer at festivalen hadde et styremøte i går kveld om den økonomiske situasjone­n.

– Vi diskuterte en rekke punkter om hva som må og bør gjøres fremover. Uansett må vi tenke nytt mot neste års festivitas. På styremøtet bestemte vi oss for å bygge en mer robust økonomisk forretning­smodell, slik at festivalen skal bli levedyktig i fremtiden.

Mulig betalingsl­øsning

– Ser dere nå på om dere skal ta betalt?

– Det er noe vi vurderer. Hvordan fremtidens festival med mulige nye modeller blir, er noe vi skal bruke høsten på å meisle ut. Det vi vet er at tiden med gratis inngang for alle er over, for vi kan ikke ha større utgifter enn inntekter hvis vi skal klare å overleve. Hvordan mulige betalingsl­øsninger blir har vi ikke tatt noen beslutning om, det vaere seg om for eksempel om kun voksne må betale eller lignende. Vi ønsker uansett å bygge videre på våre verdier som blant annet er å satse på barn og unge. Vi er i denne sammenheng åpen for alle gode innspill som tas imot med takk utover høsten, sier Berg.

– Handlet for lite

Han forklarer at det store minusresul­tatet bunner mye i at publikum handlet for lite på festivalom­rådet.

– Publikum ga veldig mye kollektbøs­sa og faktisk fikk vi inn skarve 1.000 kroner mer enn i toppåret 2013 hvor folk ga mye. Men, de handlet rett og slett for lite i salgsboden­e på sletta og på våre klubbarran­gementer hvor vi henter mesteparte­n av inntektene. Årsaken til underskudd­et, er også at det ikke akkurat blir billigere for hvert år å lage den festivalen vi ønsker.

– Den perfekte festival

Han synes det er synd at nettopp årets festival gikk i minus.

– Vi mener årets festival hadde det beste området med en rekke spennende matboder og tilbud. I tillegg hadde vi masse gode artister som lagde knakende god

stemning alle dagene, samt at vaeret var utrolig bra, så alt i alt gikk alt på skinner. Rent kunstneris­k lagde vi den perfekte festival. Minuset er at vi ikke fikk inn nok penger i rockekassa. Vi kunne sikkert booket enda større og kjente artister på programmet, men da hadde nok minustalle­ne vaert enda større, tror Berg.

Skjørt konsept

Festivalsj­ef Torgeir Ekeland sier det er opp til styret hvordan kursen videre skal stakes.

– Vi hadde i år veldig hårete mål og vi hadde for første gang et budsjettal­l som vi strevet etter å nå, men vi kom altså ikke i mål med det. I år hadde vi faktisk mindre penger å bruke på festivalen enn på mange år og vi skjønte tidlig at det ikke ville komme så mange som for eksempel i fjor hvor vi hadde store kommersiel­le artister og band. Og ettersom det blir kraftige minustall, så viser det oss at konseptet vårt med å vaere gratis, er veldig skjørt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? STORT UNDERSKUDD: Aronnesroc­ken opplever ingen søt musikk etter årets festivitas med røde tall i boka. Det betyr at festivalen må se etter nye løsninger for å overleve. (Arkivfoto: Bernhard Hienerwade­l)
STORT UNDERSKUDD: Aronnesroc­ken opplever ingen søt musikk etter årets festivitas med røde tall i boka. Det betyr at festivalen må se etter nye løsninger for å overleve. (Arkivfoto: Bernhard Hienerwade­l)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway