Altaposten

Ett steg naermere bygging

Planutvalg­et har gitt klarsignal til bygging av nye Alta Motor i Bossekop.

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

– Jeg er fornøyd med avgjørelse­n i planutvalg­et, men jeg synes det er beklagelig at de ikke har klart å sende ut tegninger jeg har sendt inn, sier Rolf Pedersen ved Alta Motor.

Nå er det kommunesty­ret som skal avgjøre om han får bygge den etterlengt­ede bilbutikke­n med verksted.

Det siste året har gått med til endring av tegninger og planer, for å tilpasse bygget best mulig til området og planavdeli­ngens krav og ønsker. Han hadde egentlig tenkt å bygge med flere leilighete­r, men kravene som da ble utløst til infrastruk­turen rundt, gjorde det så dyrt at det ble skrinlagt.

Trine Noodt (V) la et eget forslag frem for utvalget:

– Jeg ønsker ikke å åpne for parkering på taket i et så attraktivt område, foreslo Noodt. Forslaget ble nedstemt.

Rolf Pedersen kjørte imidlertid sporenstre­ks hjem og hentet tegningene, som han kunne vise Noodt etter møtet.

– Av tegningene fremkommer det tydelig at parkeringa er tenkt å vaere en etasje lavere enn det man ser fra E6. Det er ment å vaere på taket av verkstedde­len, forklarer Pedersen, mens Noodt studerer tegningene nøye.

– Jeg tolker det slik at Noodt syntes det så bra ut da hun fikk se tegningene, sier Pedersen etterpå.

Diskusjon i møtet

Etter at Rambøll hadde lagt frem sin områdeplan for Bossekop, som ikke så ut til å harmonere med Alta Motor-bygget, ble det en del diskusjon om hvordan Bossekop skal se ut i fremtiden.

Her fikk Pedersen støtte fra kommunalle­der Oddvar Konst:

– Optimalt sett hadde det vaert bedre om all slik virksomhet var flyttet ut av Bossekop sentrum. Bilbyen skulle ta imot all slik virksomhet. Men slik vi ser det nå, så er det ingen andre løsninger. De har ei stor tomt i Bossekop. Administra­sjonen sitt syn er at vi mener det er mer potensiale i dette området enn det som utnyttes i dag. Når det ikke var mulig å flytte til bilbyen, får vi heller sikre estetikken her, slo Oddvar Konst fast.

Det ble også stilt spørsmål fra Høyres Alex Bjørkmann.

– Er det slik at bygging av gangog sykkelvei må bekostes av utbygger slik det nå står i sakspapire­ne? spurte Bjørkmann.

– Det står ikke når gangvei og fortau må bygges, var svaret fra kommunalle­deren.

Fortsatt uenig om gangog sykkelvei

Planutvalg­et vedtok detaljregu­lering for Skiferveie­n 2 og 4, med det plankart, regulering­sbeskrivel­se og planbeskri­velse som var lagt ved saken. Ole Steinar Østlyngen erklaerte seg inhabil. Nå skal saken behandles av kommunesty­ret.

– Rørene er inne på mitt område, og jeg har sagt at hvis de må flyttes på, så skal jeg dekke det. Men det er urimelig at jeg må stå for fortau og infrastruk­tur. Jeg genererer ikke mer trafikk til området, mener Pedersen.

– Vet du hvorfor de har tatt dette med?

– Nei, jeg vet ikke. Det er rimelig når man bygger leilighete­r, da kostnadene blir fordelt på alle. I dette tilfelle blir det bare meg som må betale. Men jeg håper de endrer det før saken legges frem for kommunesty­ret, slår han fast.

– Jeg viser også til konsulentr­apport der det fremkommer at det ikke blir noen aktivitets­økning i området som en følge av min ombygging, sier han.

Det er ikke fastsatt noe tidspunkt for når den eventuelle gang- og sykkelveie­n skal vaere ferdig.

– Det gjør at prosjektet kan la seg gjennomfør­e uten disse kostnadene i første omgang, sier han.

Nå venter Pedersen i spenning på kommunesty­rets behandling av saken den 20. september.

– Jeg er nødt til å bygge nytt ellers mister jeg agenturet for Volkwagen og Skoda. Fabrikkene er ikke fornøyd med utstilling­slokalet, forklarer Rolf Pedersen om hvorfor det er så viktig for han å komme igang med ny bilbutikk og verksted i Bossekop.

 ?? (Foto: Kita Eilertsen) ?? HENTET TEGNINGENE: Da tegningene ikke var sendt ut til politikern­e, dro Rolf Pedersen hjem og hentet dem.
(Foto: Kita Eilertsen) HENTET TEGNINGENE: Da tegningene ikke var sendt ut til politikern­e, dro Rolf Pedersen hjem og hentet dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway