Altaposten

Tar ulykke på stort alvor

Kommunen skal gå gjennom rutinene etter at eldre kvinne falt ut av vindu i 2. etasje ved sykehjem.

- Av Tom Skoglund tom@altaposten.no

Onsdag ble Inga Marja Steinfjell og samboeren vitne til en ulykke ved Helsesente­ret sykehjem. En eldre kvinne falt ut av et vindu i andre etasje her.

Til alt hell var det gress der kvinnen traff bakken, men Steinfjell forteller at det lå en stor stein like ved der kvinnen landet.

Hendelsen skjedde tilsynelat­ende uten at ansatte ved sykehjemme­t. Først da Steinfjell­s samboer sprang inn og varslet om episoden kom det hjelp. Kvinnen ble tatt vare på av personell ved sykehjemme­t og ved legevakta.

Kommunalle­der John Helland ved Alta kommune sier at det aktuelle vinduet ikke hadde lås:

– Dette er en åpen avdeling, uten spesielle sikringsti­ltak, og det aktuelle vinduet er mulig å åpne. Vi vil lage en rapport på dette, som vi anser å vaere en alvorlig hendelse. Rapporten vil sendes til Fylkesmann­en i Finnmark for gjennomgan­g, sier Helland.

 ??  ?? FALT NED: Den eldre kvinnen traff til alt hell en tynn gresstripe mellom veggen og asfalten, da hun falt fra andre etasje ved sykehjemme­t på Alta helsesente­r.
FALT NED: Den eldre kvinnen traff til alt hell en tynn gresstripe mellom veggen og asfalten, da hun falt fra andre etasje ved sykehjemme­t på Alta helsesente­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway