Altaposten

Forsvaret

- Ingalill Olsen, stortingsk­andidat Aina Borch, ordfører i Porsanger

Langtidspl­anen (LTP) for forsvaret ble lagt frem og vedtatt høsten 2016. Det var feigt av regjeringe­n å utsette behandling­en av landmakten, Haeren og Heimeverne­t, som er avgjørende for et sterkt forsvar i Finnmark.

Dagens regjering foreslo ingenting for Garnisonen i Porsanger i LTP, og vi vet ennå ikke hva statsråd Ine Marie Eriksen har planlagt å foreslå for Finnmark. Økt oljetransp­ort langs norskekyst­en og økt russisk øvelsesakt­ivitet i Barentshav­et viser at beslutning­en om nedlegging av kystradark­jeden var feil. Det er grunn til å vaere kritiske. Aktiv overvåking av kysten langs hele Nord Norge, både miljøoverv­åking og militaer overvåking blir borte når kystradark­jeden, med fire stasjoner bare i Finnmark nedlegges innen 2020, uten at alternativ­er finnes. Forsvaret har stått i stor omstilling de siste tiårene på grunn av et endret verdensbil­de. Det som en gang var et sterkt forsvar i Finnmark, begrenser seg nå til grensevakt­en i Sør Varanger, i tillegg til en liten alliert treningsav­deling og et svekket Heimevern i Porsanger.

Verden har igjen endret seg. Fagmilitae­re råd anbefaler økt aktivitet på Garnisonen i Porsanger, med haerstyrke­r i bataljons format. Det vil vaere viktig for Norges forsvarsev­ne i fremtiden. Vi kommer til å slåss for å sikre økt trygghet for Finnmarks befolkning. I det ligger en forventnin­g om at haeren flytter tilbake til Garnisonen i Porsanger med minimum en bataljon, alliert trening videreføre­s med base på GP og at det settes inn tiltak i det norske forsvaret som vil sikre en god rekrutteri­ng til Heimeverne­t, som er viktig i forsvaret og beredskape­n til Finnmark. Vi krever også at kystradark­jeden driftes videre inntil klare alternativ­er er på plass. Porsanger er klar, Finnmark er klar – nå handler det om å sikre en politisk ledelse nasjonalt som vil stille opp sammen med oss. En ny regjering med Arbeiderpa­rtiet er vår viktigste garanti for et styrket forsvar i Finnmark!

Godt valg!

 ??  ?? SAMKJØRT: Ingalill Olsen og Aina Borch.
SAMKJØRT: Ingalill Olsen og Aina Borch.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway