Altaposten

Finnmark for fremtiden

- Marianne Haukland 2. Kandidat Høyre

Høyre ønsker ikke å sende en ekstra skatteregn­ing til bedriftene, vi ønsker at kapitalen bedriftene skaper skal få bli igjen i Finnmark for å styrke naeringsli­vet lokalt. Høyre ønsker å bygge opp under lokalt Nordnorsk eierskap, å forkaste en skattepoli­tikk som gi fordeler til utenlandsk­e eiere og ulempe til Norskeide selskaper.

Vi skal ha et velferdssy­stem som tar vare på oss og som gir gode tjenester til dem som trenger det. Venstresid­en bruker offentlig velferd som argument for å øke formueskat­t og skatt på arbeidene kapital. Retorikken klinger godt og mobilisere­r velgere, det er ett billig utspill for å løfte en kunstig konflikt mellom private selskaper og offentlig velferd. Spesielt i en tid der vi må ha flere arbeidspla­sser som bidrar til statsbudsj­ettet, enn som lever av statsbudsj­ettet.

Dersom den offentlige velferden skal vaere baerekraft­ig over tid må norsk økonomi ha flere ben å stå på. Å skape nye jobber i Finnmark «brenner» alle partiene for. Men Høyre har konkret politikk som gir handlingsr­om for bedriftene. Vi skal bygge Finnmark, vi skal gjøre det lokalt. Høyre ønsker å gi bedriftene muligheter til å reinvester­e sitt overskudd i egen virksomhet ved å fjerne skatt på arbeidende kapital. Vi tror på Finnmark, fordi vi tror på Finnmarkin­gene.

 ??  ?? BRENNER FOR NYE JOBBER: – Vi tror på Finnmark, fordi vi tror på finnmarkin­gene, skriver Marianne Haukland.
BRENNER FOR NYE JOBBER: – Vi tror på Finnmark, fordi vi tror på finnmarkin­gene, skriver Marianne Haukland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway