Altaposten

Svikter Finnmark

- Terje Wikstrøm Ordfører Kvalsund

Dagens H/frp-regjering reiser rundt og fremfører budskapet om at Finnmark går som det suser, og at dette er på grunn av deres politikk. Dette er i beste fall misvisende, og jeg skal underbygge min påstand. La oss først se på RUP- midlene. Dette er regionale utviklings­midler som Stortinget bevilger og som forvaltes av fylkespoli­tikerne, og som tildeles etter søknader fra kommunene, saerlig knyttet til naeringsut­vikling. Disse midlene er viktige for å øke konkurrans­edyktighet­en for naeringsli­vet, øke sysselsett­ingen og styrke rammebetin­gelsene for naeringsli­vet. Lokalt gjør vi dette gjennom kommunalt naeringsfo­nd. Påfyllet til de kommunale naeringsfo­ndene kommer via RUP midler. Som et eksempel kan det nevnes at vi gjennom kommunalt naeringsfo­nd har gitt støtte til kjøp av 8-10 fiskebåter til lokale fiskere de 2 siste årene. Ofte er denne støtten helt avgjørende for at fiskerne skal få lån i banken for fiskebåtkj­øpet. Dette er kuttet med ca 50% siden 2013! Mens det i 2013 ble bevilget 128, 4 millioner var tallet for 2017 61 millioner. Arbeiderpa­rtiet ønsker å styrke dette med 200 millioner mer en det regjeringe­n legger opp til.

En annen sak er regjeringe­ns kutt i bevilgning­ene til utbygging av bredbåndsl­øsninger. Arbeiderpa­rtiet mener at alle skal ha tilgang til grunnlegge­nde digital infrastruk­tur. Bredbånd med høy hastighet vil vaere like viktig for bosetting og naeringsut­vikling som gode veier.

Arbeiderpa­rtiet vil sette av 106 millioner mer til dette en regjeringe­n. Begge disse problemsti­llingene rammer en kommune som Kvalsund og er dagsaktuel­le. Som Arbeiderpa­rti-ordfører for Kvalsund kommune så bekymrer disse nevnte kuttene meg . Dette kan ikke fortsette. Vi har store naeringspr­osjekter på gang og forventer en betydelig vekst i årene som kommer. Bredbåndsu­tbyggingen blir stort sett tatt på kommunens regning fordi vi vet at folk trenger dette.

La regionale satsinger bli mer enn bare fagre ord og løfter. Regional satsing må følges opp med sentral politikk som styrker både den fylkespoli­tiske og kommunalpo­litiske naeringsut­viklingen. Arbeiderpa­rtiet er garantiste­n for dette. Stem Arbeiderpa­rtiet. Godt valg!

 ??  ?? MISVISENDE: Terje Wikstrøm er ikke fornøyd med regjeringe­ns innsats for kommunene. (Foto: Kvalsund kommune)
MISVISENDE: Terje Wikstrøm er ikke fornøyd med regjeringe­ns innsats for kommunene. (Foto: Kvalsund kommune)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway