Altaposten

Skremt av mangelen på fysikk

Roger Finjord mener det er naturlig at Norge er et nivå to-lag.

-

Tyskland ydmyket Norge med 6-0 i Vm-kvalifiser­ingskampen i Stuttgart mandag kveld.

– Forskjelle­n var utrolig mye større enn jeg har sett før. Jeg synes det var litt skremmende. Vi så ut som et juniorlag, sier Sigurd Rushfeldt til Nordlys.

– Det var nesten to ulike idretter det tyskerne og vi drev på med. Det var en av de mørkeste dagene for et lag det skal vaere stolthet rundt, sier Steinar Nilsen til samme avis

– Av og til må man stikke fingeren i jorda. Før hadde vi spillere som spilte i og hentet referanser fra de beste klubbene i Europa, som de tok med seg tilbake på landslaget. Nå har vi landslagss­pillere som spiller på nivå to. Da blir vi også et nivå to-lag, sier Roger Finjord.

– Jeg vet hvor mye de trener i Tyskland, hvilke krav det stilles der og i andre land, og de starter tidligere. Vi henger etter på fotballfys­ikk, og det må tas på alvor, sier Rushfeldt.

Han fnyser av målinger som viser at norske spillere løper langt i kamp.

– Det er irrelevant­e målinger. Det som betyr noe er hvor mange sprinter spillerne har, hvor fort de løper, at de kan behandle ballen i høyt tempo og duellspill­et, sier Rushfeldt.

Steinar Nilsen mener opplevelse­n mot Tyskland må tvinge frem endring i norsk spillerutv­ikling.

– Vi må slutte å tenke at alle skal bli lik Martin Ødegaard. Vi trenger et par slike typer, men vi må utvikle frem andre rollespesi­alister, og ha voldsomt fokus på den fysiske utviklinge­n av fotballspi­llet og sette det på agendaen, sier Nilsen.

– Det er atleter i alle de beste ligaene, og vi har ikke lenger soleklare førstevalg på vårt landslag, som vi hadde før. Det er forskjell på å spille i Bournemout­h og Manchester United, sier Finjord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway