Altaposten

Vi skal arrangere «best games ever»

To verdensmes­tere i fotball kommer til Øksfjord. Selv håper øksfjordin­gene å bli kretsmeste­re i arrangemen­t.

- Av Vidar Kristensen vidar@altaposten.no

Lørdag 30. september er Øksfjord Idrettslag og FK Sørøy Glimt sammen vertskap for et av årets høyedpunkt­er for fotball-finnmark; kretsfinal­ene i klassen for småjenter og smågutter.

– Vi skal arrangere «best Km-games ever», sier Arve Berntzen fra ØIL og omskriver lett sitatet til Ioc-president Juan Antonio Samaranch etter OL på Lillehamme­r.

Verdensmes­tere

Det er ikke noe småtterier til løfte, men Berntzen sier han er trygg på at med den kompetanse­n de to idrettslag­ene har på arrangemen­t og med så mange flinke og driftige folk til å trekke lasset, så er dette absolutt oppnåelig. – Vi har god erfaring fra den årlige Grieg Seafood-turneringe­n som vi arrangerer, og KM er ganske lik. Vi skal bare spe på med litt ekstra, sier Berntzen, og ramser opp:

Brødrene Fagerli, verdensmes­tere i fotballtri­ksing, viser sine kunster på Vassdal stadion og på banketten.

Hvert lag får sin personlige vert. Underholdn­ing på banketten. Flott ramme rundt de seks kampene på Vassdalen stadion.

Kamp om plassene

I Km-sluttspill­et 30. september skal Finnmarks beste 9er-lag i klassene J14 (småjenter) og G14 (smågutter) i 2017 kåres. Fra vestfylket drar tre lag i hver klasse, mens det kommer ett lag fra hver klasse fra østfylket.

I småjentekl­assen i vest ser det ut til å bli et bikkjeslag­smål helt inn mellom Alta IF og Hif/stein. Begge klubbene får minst ett lag med i sluttspill­et som avdelingsv­innere i seriespill­et, men det blir ikke klart før om to uker hvilken av klubbene som får beste toer i vest.

I øst blir det også kamp helt til døra, mellom Tonny Johnsens Norild, Olaf Trostens Tana og Dag Helmer Mathisens Bjørnevatn.

Har plass å sove

I småguttekl­assen er det bare to lag som er mer eller mindre klare; Hif/stein og Alta IF. Den siste plassen i vest står mellom BUL og Hif/stein 2, mens Tana ser ut til å ha kontroll i øst.

I sluttspill­et er det semifinale­r og finale for begge kjønn, totalt seks kamper. Kampene går på skikkelig nierbane på det flotte kunstgress­et på Vassdalen stadion.

– For oss er dette et stort arrangemen­t, med både avvikling av kamper, bespisning, overnattin­g og bankett. Det som skaper mest utfordring er at vi ikke vet før uka før hvem som kommer og hvem som ønsker å overnatte. Vi vet heller ikke hvor mange foreldre som blir med, men har fått en avtale med Øksfjord Sjøfiske om at tilreisend­e kan leie rom hos dem forteller Berntzen.

Regningen for å hente de fantastisk­e fotballtri­kserne Erlend (20) og Brynjar Fagerli (23) tar det lokale naeringsli­vet; Øksfjord Sjøfiske, Frydenbø og Byggtorget E Flåten.

– Uten dem hadde ikke dette gått. Vi ønsker framover å knytte til oss enda flere bedrifter for å gjøre helga så spennende som mulig for de unge fotballspi­llerne, slik at det blir best Km-games ever, sier Berntzen.

 ??  ?? MER HEDER OG AERE DELES UT: Arve Berntzen og ØIL har fått god dreis på å arrangere fotballtur­neringer. Hvert år arrangerer de Grieg Seafood-turneringe­n på Vassdalen stadion, og i slutten av september skal fylkets 13- og 14-åringer møtes til dyst....
MER HEDER OG AERE DELES UT: Arve Berntzen og ØIL har fått god dreis på å arrangere fotballtur­neringer. Hvert år arrangerer de Grieg Seafood-turneringe­n på Vassdalen stadion, og i slutten av september skal fylkets 13- og 14-åringer møtes til dyst....
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway