Altaposten

Går det så godt som det påstås?

- Ingalill Olsen 2- kandidat Finnmark Ap

Høyre og Frp forteller stadig vekk at det går så godt i Finnmark, og aeren for det tilskriver de sin politikk. I denne valgkampen har det vaert så populaert med faktasjekk, så la oss se på hvordan virkelighe­ten ser ut for oss finnmarkin­ger:

• Arbeidspla­sser blir borte i fylket vårt på grunn av effektivis­eringen de 4 siste år i mange ulike offentlig etater • Finnmark og Troms er tvangssamm­enslått, mot finnmarkin­gens vilje • Fylkeskomm­unalt ansatte er usikker på sin framtidige arbeidspla­ss • En ny fylkesmann er ansatt for Troms og Finnmark, 14 dager før valget, og det til tross for at regjeringa vet at vedtaket om sammenslåi­ng blir opphevet hvis AP vinner valget. • Skattekont­oret i Vadsø er redusert fra 45 til 20 ansatte, til tross for at det skulle «styrkes» • Fiskerikon­tor er nedlagt i flere fiskevaer, selv om fisket er godt. • Ekstra tillegg i barnetrygd­en er fjernet • Nasjonal Transportp­lan er et tragisk resultat for Finnmark: • Ikke penger avsatt til utbedring av Kløfta • Ikke penger avsatt til å ferdigstil­le rv 94 • Nesten alle fiskerihav­nene er radert bort, for regjeringa mener at kommunene skal mudre og bygge havner selv

Høyre og Frp mener at vi finnmarkin­ger som påpeker dette krisemaksi­merer.

For meg er det en krise at Høyre/frp-regjeringa slår sammen Troms og Finnmark. Jeg har faktisk ikke truffet en eneste person gjennom hele valgkampen som er enig i det. Vi vet hva en slik sammenslåi­ng betyr av tap av arbeidspla­sser. I tillegg har vi allerede store avstandsul­emper, som garantert kommer til å bli enda større når det meste skal styres fra Troms. En tvangssamm­enslåing sier alt om regjeringa­s forakt for folkemenin­gen i Finnmark!

Det er faktisk krise når kompetanse­arbeidspla­sser flyttes ut av Finnmark. Vi har sett det i Mattilsyne­t (men mat produserer vi i stort monn), i Statens Vegvesen, i Fiskeridir­ektoratet, i Kystverket og i Skatteetat­en. Alle vil ha skatten vår, men samtidig legger de ned skattekont­or i Lakselv og Båtsfjord og halverer og mere til i Vadsø.

Samferdsel­sministere­n skryter av at det aldri har vaert brukt så mye penger på samferdsel. Mulig det, men pengene er ikke gått til oss, men til 4-felts motorveg og tog sørpå. Jeg tror ikke vi noen gang har hatt en samferdsel­sminister, i nyere tid, som har brukt en så liten andel av sitt Ntp-budsjett på Finnmark.

Vi skal til og med bygge fiskerihav­nene selv! Ikke engang der, i fiskeriene, hvor Finnmark bidrar kraftig til landets totale eksportver­di, skal vi få statlig hjelp!

Hvis denne gjengen får fortsette i fire år til så kan man bare forestille seg hva de greier å radere bort!

De har jobbet effektivt i fire år og allerede fjernet en masse kompetanse­arbeidspla­sser. Det er bare finnmarkin­gene som kan sette en stopper for det som skjer i Finnmark! Godt valg!

 ??  ?? IKKE IMPONERT: – Høyre og Frp har jobbet effektivt i fire år og allerede fjernet en masse kompetanse­arbeidspla­sser.
IKKE IMPONERT: – Høyre og Frp har jobbet effektivt i fire år og allerede fjernet en masse kompetanse­arbeidspla­sser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway