Altaposten

– Da budrunden kom bare å kaste seg med

33 mål tomt i Tverrelvda­len gikk 1,15 millioner over prisantydn­ing. Kjøper er godt fornøyd.

- Av Tom Skoglund tom@altaposten.no

Allerede kort tid etter at den 33 mål store eiendommen ved skolen i Tverrelvda­len ble lagt ut for salg hadde hele 17 aktører meldt sin interesse, 16 private pluss Alta kommune.

Men tomta, som ble lagt ut i november i fjor med en takst på 2,5 millioner, ble liggende lenge. Vanskelige grunnforho­ld og det at Barlindhau­g hadde sagt fra seg området gjorde at potensiell­e kjøpere ble sittende på gjerdet.

Fikk bekreftels­en

Maskinentr­eprenør Daniel Jakobsen var blant de som var interesser­t:

– Jeg var interesser­t for ett år siden, men så var det ingen andre som bydde.

Han hadde fått med meg at Barlindhau­g hadde sagt fra seg området, og det gjorde at han ble usikker.

– Så kom det et bud. Det ble en bekreftels­e for meg på at det var andre som så potensiale­t i området. Da budrunden kom var det bare å kaste seg med. For byr du ikke, da drar båten uten deg, konstatere­r Jakobsen.

Fra null til hundre

Budrunden endte 1,15 millioner over prisantydn­ing, 3,65 millioner kroner.

Eiendomsme­gler Daniel André Adamsen i Eiendomsme­gler 1 sier til avisa at det gikk fort i svingene når det først «løsnet». Tomta ble lagt ut for salg i november, og tross interesse fra flere parter var det helt stille fram til i forrige uke.

– Det gikk fra null til hundre, alle budene kom samme dag. Det kan vitne om at flere har gjort sin research, de har begynt å få en oversikt, og så kommer det et bud som bekrefter det de selv mistenker – nemlig at området har potensiale, analyserer Adamsen.

Tre aktører deltok i budrunden. Adamsen vil ikke si hvem disse var, men Altaposten er gjort kjent med at Daniel Jakobsen var den ene og at også Alta kommune deltok i budrunden.

– Prisen gikk godt opp som følge av at det ble en budkrig?

– Ja, men trøsten for kjøper er at den økte prisen vitner om at området har en annenhånds­verdi, om det skulle bli nødvendig å selge igjen, sier Adamsen.

Naert «alt»

Kjøper Jakobsen mener summen er grei. – Dette er et sørvendt område, rett ved fine fjell- og naturområd­er, naert skole, butikk og an-

 ??  ?? BUDKRIG: Tre aktører la inn til sammen 18 bud på eiendommen i løpet av én dag. Maskinentr­eprenør Daniel Jakobsen fikk tilslaget, med et bud på 3,65 millioner kroner. (Arkivfoto: Vidar Kristensen)
BUDKRIG: Tre aktører la inn til sammen 18 bud på eiendommen i løpet av én dag. Maskinentr­eprenør Daniel Jakobsen fikk tilslaget, med et bud på 3,65 millioner kroner. (Arkivfoto: Vidar Kristensen)
 ??  ?? STORT OMRÅDE: 17 aktører meldte sin interesse da det 33 mål store området over Tverrelvda­len skole ble lagt ut for salg. (Foto: Eiendomsme­lger1 / HI Media)
STORT OMRÅDE: 17 aktører meldte sin interesse da det 33 mål store området over Tverrelvda­len skole ble lagt ut for salg. (Foto: Eiendomsme­lger1 / HI Media)
 ??  ?? OPTIMISME: Eiendomsme­gler Daniel André Adamsen mener interessen for større tomteområd­er vitner om at byens profesjone­lle aktører ser lyst på framtiden. (Foto: Eiendomsme­gler1)
OPTIMISME: Eiendomsme­gler Daniel André Adamsen mener interessen for større tomteområd­er vitner om at byens profesjone­lle aktører ser lyst på framtiden. (Foto: Eiendomsme­gler1)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway