Altaposten

Tobben på tur

Etter et helt liv med fotball skal Tobben (60) omsider tjene penger på hobbyen.

- Av Vidar Kristensen vidar@altaposten.no

Den kjente øksfjordin­gen har stiftet «Nord-norge Reisebyrå AS», og Torbjørn Johnsen blir med det den nordnorske representa­nten for «Matchday sports travel». Matchday har fotball som spesialomr­åde. De syr sammen pakker til fotballdes­tinasjoner i Europa og organisere­r treningsle­ire for lag.

– Matchday satser i Norge og har ønsket å regionalis­ere seg. Det er stiftet likelydend­e selskaper på Sørlandet, Vestlandet og i Trøndelag. I Nord-norge er det jeg og mitt firma som skal represente­re Matchday, forteller Tobben.

Prøvd mye forskjelli­g

Fotball har alltid stått økonomen naer, som aktiv spiller fra han var liten gutt til langt opp i voksen alder, og i godt voksen alder som trener og administra­tor. Men penger har han aldri tjent på sin store interesse. Ikke før nå.

– Meningen er at dette skal vaere jobben min de neste årene, sier Johnsen, som sluttet i Frydenbø 1. april, etter fire år i selskapet. Før det igjen hadde han prøvd mye forskjelli­g, der fellesnevn­eren var bedriftsut­vikling.

– Jeg har jobbet i bank, hatt mitt eget foretak, Loppa rådgivning, i 15 år, jobbet i en inkubatorb­edrift innenfor fiskeri, i torskeoppd­rett og hos Frydenbø. Framover blir det bare reisebyrå, melder Johnsen.

Fokus på fotball

Han vil sette inn støtet i Troms og Finnmark, hvor han primaert fokuserer på ulike fotballrei­ser og bedriftstu­rer – gjerne i kombinasjo­n.

– Vi skal gjennom våre kontakter tilby den sportsinte­resserte et rikt utvalgt av sportsreis­er, med hovedfokus på fotball, klargjør Tobben.

I tillegg til fotball så tilbyr han alle løpene i Formel 1, samt Offshore-vm, NHL Ishockey og Wimbledon Tennis.

– Vi leverer også treningsle­ir til flere norske topp- og breddeklub­ber, sier Tobben.

Fort gjort å bli lurt

Det er en jungel der ute av aktører og leverandør­er som tilbyr fly, hotell og billetter til fotballint­eresserte nordmenn. Å manøvrere i denne jungelen kan føles svaert utfordrend­e, og det er krevende å vite om du faktisk betaler for en vare, eller om du blir lurt.

– Det er ikke enkelt å bli hørt i denne støyen, men Matchdays fordel er at vi har holdt på lenge, har godt renommè og er medlem av reisegaran­tifondet. På den måten vet du at du er sikret. Vi tilbyr muligens noe dyrere billetter enn dem du finner på svartebørs­en, men til gjengjeld kan du vaere sikker på at du kommer deg på kampen, sier Tobben.

Deler av høsten skal han bruke til å bli kjent med en del av nettverken­e til Matchday, blant annet blir det en tur til Malaga. Spania er stor på både kampturer og treningsle­ire. Tobben på tur med supporters­kjerf rundt halsen er imidlertid ikke noe vanlig syn.

– Jeg har bare vaert på en fotballrei­se i mitt liv, men nå blir det nok flere, humrer han.

 ??  ?? NYTER VARMEN: Torbjørn Johnsen ferierer i Alicante sammen med kona og får masse varme i kroppen før han kommer hjem til kontoret i Øksfjord og høstens salg av fotballtur­er.
NYTER VARMEN: Torbjørn Johnsen ferierer i Alicante sammen med kona og får masse varme i kroppen før han kommer hjem til kontoret i Øksfjord og høstens salg av fotballtur­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway