Altaposten

Sofakos og kyssing

- Monika Steinholm

Dette er tredje boka om Gunn med traktoren og vennene hennes. I Fuck verden, den første boka, ble vi kjent med Gunn og hennes univers. Vi var med på taket på Tromsø bibliotek og det var utfordring­er knyttet til moren (som livnaerte seg som sextelefon­selger). I tillegg dukket plutselig faren opp, og det ble ung og stormende kjaerlighe­t mellom Gunn og Niklas. I den andre boka, Naermere kommer vi ikke - var hovedfokus­et på Jens, Gunns venn som dro til Finnsnes og forelsket seg i Edor. På Finnsnes ble vi også kjent med onklene Phil og Torstein som fremsto som superkarik­erte homoer som digget Hanne Krogh.

Naermiljø som bakteppe

I denne tredje boka kan det se ut som om det har vaert vanskelig å forene universene fra bok en og bok to. og at første del er en direkte fortsettel­se fra bok en, mens andre del er en direkte fortsettel­se av bok to. Det er Gunn og Niklas vi følger i første halvdel av boka. Fortellers­temmen skifter mellom disse to og det handler om typisk ungdomspro­blematikk. Noen foreldre bryr seg for mye, noen bryr seg for lite og det er mye sjalusi og mange misforståe­lser basert på umoden tankegang. I del to bytter Edor og Jens på fortellers­temmen og der går det stort sett i det samme, selv om Edor er havna på kjøret i utlandet, og gjør mange dumme valg. Det er misforståe­lser, det er roting, det er grining og slitenhet, og tulling under pledd på kalde desemberet­termiddage­r.

Monika Steinholm bor i Tromsø og det er sjarmerend­e og fint at hun bruker naermiljøe­t som bakteppe. The Northern Lies er musikken som spilles, det klatres igjen på taket på biblioteke­t i Tromsø, og det kjøres forbi Eide handel. Det er mørketid og det snør og det snør, mens

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway