Altaposten

Superduoen leverte nok en gang

Guro Bell Pedersen og Therese Vollan Kristensen scoret og assisterte hverandre i BULS 2-1-seier.

- Av Lars-gaute Skorpen lars.skorpen@altaposten.no

BUL slet med å score mål de første kampene etter at Runa Lillegård forlot klubben. Nå har Odd Inge Johansen funnet sin nye suksessopp­skrift. Uten Lillegårds bakromstru­ssel har BUL endret til en mer ballbesitt­ende spillestil hvor kantene brukes i høyere grad.

Trives høyere i banen

BUL vant 2-1 over Byåsen etter mål av Guro Bell Pedersen og Therese Vollan Kristensen. Den nykomponer­te angrepsduo­en scoret hvert sitt mål. De assisterte også hverandres mål. Forrige kamp scoret Bell Pedersen to ganger, mens Vollan Kristensen scoret ett i 3-0-seieren borte mot Kil/hemne.

– Jeg trives veldig godt i min nye rolle. Jeg får mer offensiv frihet og kan gå mer fremover, mens Amanda Sørensen og Benedicte Elise Dahl tar seg av grovjobben bak meg. Jeg sliter litt med å plassere meg, men Guro Bell Pedersen er veldig flink til å hjelpe meg med det, sier Therese Vollan Kristensen.

Mål og assist

BUL havnet tidlig under mot Byåsen, som ligger på plassen over på tabellen. Men det tok ikke mange minutter før BULS nye angrepsduo nok en gang leverte varene. Vollan Kristensen slo et nydelig vektet innlegg på bakre stolpe, hvor Guro Bell Pedersen kom stormende og satte inn 1-1 på akrobatisk vis.

– Vi har en god link på banen. Hun er veldig lett å spille sammen med, og jeg vet at hun alltid kommer på helhjerta løp inn i boks. Scoringen var en god prestasjon av henne, sier den ydmyke ungjenta.

Publikum og Vollan Kristensen jublet hemningslø­st etter at sistnevnte hadde en ball i nettet midtveis i omgangen, men målet ble avvinket for offside.

– Jeg tror ikke det var offside, for jeg mener at jeg startet bak. Jeg tenkte ikke på det i det hele tatt og slapp jubelen løs.

Sju minutter før slutt fikk hun sin velfortjen­te scoring når hun kriget ballen i mål i duell med en Byåsen-forsvarer.

– Det var nok ikke det fineste målet jeg har scoret, men det var deilig å se den gå inn.

På femteplass

Etter søndagens trepoenger er

BUL - Båysen 2-1 (1-1)

0-1 Guro Ramstad (13) 1-1 Guro Bell Pedersen (21) 2-1 Therese Vollan Kristensen (83)

Gule kort: Amanda Sørensen, BUL

Dommer: Thomas Bjerke Hilde, KIL

Tilskuere: 210

BULS lag (4-4-1-1): Irene Pettersen - Martine Romsdal, Ida Sønvisen Suhr, Ida Grubben, Oda Lillegård - Emmy Olsen (Johanne Bjørnå fra 45. min.), Benedicte Elise Dahl, Amanda Sørensen, Eline Hegg (Emilie Kjeldsberg Sivertsen fra 90. min.) - Therese Vollan Kristensen - Guro Bell Pedersen blåtrøyene fra Bossekop oppe på femteplass i 1. divisjon.

– Byåsen førte kampen i første omgang. Vi slet litt med avstandene og de fikk spilt seg litt for enkelt gjennom midtbanen vår. Vi tok grep i pausen og fikk demmet opp for dem, og da tok vi over banespille­t. En god seier hvor hele laget skal berømmes, avslutter hun. 1. divisjon kvinner

BUL - Byåsen Kil/hemne - Uraedd Åsane - Fløya Lyn - Øvrevoll Hosle Fart - Amazon Grimstad Kongsvinge­r - Grei

Lyn Uraedd Øvrevoll Hosle Byåsen BUL Åsane Fart Amazon Grei Fløya Kil/hemne Kongsvinge­r

15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15

10 4 1 9 33 8 3 4 8 2 5 6 4 5 627 627 627 4 4 7 438 4 1 10 4 0 11 29-9 42-17 27-22 41-23 26-24 15-19 25-30 21-27 16-26 23-27 15-39 12-29

34 30 27 26 22 20 20 20 16 15 13 12

??  ?? RADARPAR: Bul-jentene var i ekstase etter Therese Vollan Kristensen­s matchvinne­rscoring. BUL er oppe på femteplass etter seieren. (Begge foto: Torbjørn Thoresen Mofoss)
 ??  ?? GODE: Guro Bell Pedersen og Therese Vollan Kristensen sørget for tre poeng.
GODE: Guro Bell Pedersen og Therese Vollan Kristensen sørget for tre poeng.